Külföld

Úgy fejbe vertek egy férfit lópatkóval, hogy megállt a szíve

rtl.hurtl.hu

2023. március 24. 17:37

A hangos zenén veszett össze két társaság egy vonaton, a vasútállomáson tragikus fordulatot vett az ügy. 

Ritka agysérülésben halt meg az a brit fiatal, akit egy vitát követően megütöttek egy lópatkóval a Reading vasútállomáson – írja a SkyNews

A 24 éves Thomas Parker subarachnoidealis vérzést szenvedett, ami azt jelenti, hogy az agya közelében lévő törékeny erek megrepedtek, és szívmegállás lépett fel nála.

A fiatal férfi idősebb testvérével, Craig Parkerrel utazott a vonaton, amikor köztük és három férfi között komolyabb vita tört ki egy hangszóróból szóló zene miatt. 

Az incidens akkor kezdődött, amikor a 42 éves Kirkpatrick Virgo és két barátja 2022. július 30-án a berkshire-i Slough-ban felszálltak egy vonatra. Thomas és Craig Parker egy Arsenal-meccsről tartottak hazafelé, az idősebb testvér pedig megkérte a társaságot, hogy halkítsák le a zenét. 

A csoport kétszer is összeugrott, először két szolgálaton kívüli rendőr választotta szét őket, akik aztán leszálltak, mert úgy látták, hogy mindkét társaság lecsillapodott. Miután Parkerék leszálltak, Virgo követte őket, kivett a hátizsákjából egy nehéz fémpatkót, majd megütötte Thomas fejét, aki azonnal a földre esett. 

Virgo megpróbált elszökni a helyszínről, de az idősebb testvér elkapta őt – Thomas életét azonban a biztonsági őr és a mentőszolgálat erőfeszítései ellenére sem sikerült megmenteni.

A sérülés olyan ritka, hogy az igazságügyi orvosszakértő szerint az általa vizsgált esetek csak 1-2 százalékában fordul elő. 

A vádlott elismerte az emberölést és a halált okozó fegyver viselését, de a gyilkosságot tagadja.

Nyitókép: MET Police

#Külföld#patkó#gyilkosság#agysérülés#ritka#betegség#boncolás#orvosszakértő

Címlapról ajánljuk