Külföld

A teológia díszdoktora lesz Greta Thunberg, akit a neves egyetem egy prófétához hasonlított

rtl.hurtl.hu

2023. március 23. 17:51

Júniusban veszi át a diplomát.

Greta Thunberg a teológia tiszteletbeli doktora lesz a Helsinki Egyetemen, amikor június 9-én átveszi dilomáját. A Hittudományi Kar összesen nyolc tiszteletbeli doktorit fog ezen az eseményen átadni, Thunberg a 4. ezen a listán.

A Szemléleknek most azt írta az egyetemen tanító Martii Nissinen, az ószövetségi tudományok professzora, hogy a vallásszabadságról elfogadott 1923-as törvény századik évfordulója alkalmából az idei ünnepség témája a szabadság, „úgy láttuk helyesnek, ha tágabb perspektívát nyitunk az emberi jogok és a Föld állapota felé, hiszen szabadságunkban áll akár ápolni, akár elpusztítani ezeket az értékeinket.”

Azt írta: „Greta Thunberg kiválasztásának oka az, hogy ő a fiatal nemzedék szószólója a Föld jövője iránti aggodalom ügyében, aki ifjú kora ellenére világhírű influenszerré vált”. Szerintük ez az elkötelezettség összhangban van a teológiával is, hozzátéve, hogy „így van ez a bibliai próféták óta, közülük kerültek ki az első hangadók, akik előre jelezték egy globális klímaválság lehetőségét”.

Nyitókép: Roberto Pfeil / picture alliance via Getty Images

#Külföld#greta thunberg#diploma#doktor#vallás#egyetem

Címlapról ajánljuk