Külföld

Egy iskolában arra kérték a hetedik osztályos lányokat, hogy játékból legyenek „csábító prostituáltak”

rtl.hurtl.hu

2023. március 23. 5:52

Az egyik anyuka rögtön ki is vette a lányát a texasi intézményből.

Egy texasi anya hónapok óta harcot vív a lánya egykori középiskolájával, a konfliktus úgy kezdődött, hogy kiderült: az egyik tanára olyan játékot játszatott a hetedikes lányokkal, amelyben „csábító prostituáltnak” kellett kiadniuk magukat.

Laura Maria Gruber az eset óta kivette a lányát az iskolából, de az intézmény továbbra sem adott magyarázatot a nő szerint elfogadhatatlan iskolai feladatra. A helyi sajtó beszámolójából kiderül, hogy az eset tavaly szeptemberben történt, Gruber szerint az iskola hónapokig hallgatott.

Annyi mindenesetre kiderült, hogy a tanár egy medve-vadász-prosti nevű játékot játszatott a lányokkal, ami nagyjából olyan, mint a kő-papír-olló. A játékszabályok is hasonlóak: a vadász lelövi a medvét, a prostituált elcsábítja a vadászt, stb.

Gruber azt mondta, nagyon megdöbbent, amikor a 13 éves lánya mesélt neki a játékról. A nő úgy felháborodott, hogy ki is vette a lányát az iskolából. Hónapokkal később a szülőknek küldött levelében az intézmény igazgatója elismerte, hogy medve-vadász-prostit játszottak, azt is belátták, hogy nem biztos, hogy iskolába való a játék.

Stephanie Lee igazgató a levélben azt írja, hogy nem a gyerekek szexualizálása volt a céljuk, de elismeri, hogy egyes tanulók kellemetlenül érezhették magukat a feladat miatt. Továbbá azzal is egyetértett, hogy a prostituált és az elcsábítás szavak nem jelenhetnének meg iskolai környezetben. 

Miután értesültünk az esetről, azonnal megbeszéltük az ügyet a tanárral, aki elismerte és megértette az aggodalmat, és mélységesen megbánta, hogy ilyet mondott a lányoknak

– írta a levélben Lee, aki azért is bocsánatot kért, hogy szeptembertől egészen februárig kellett várni arra, hogy az intézmény megnyilvánuljon a kérdésben.

Nyitókép: illusztráció / Pexels

#Külföld#iskola#csábító#prostituált#oktatás#usa#egyesült államok

Címlapról ajánljuk