Külföld

Halálos fenyegetéseket kapnak az iskola dolgozói, miután álhírek terjedtek el egy drag queen által tartott felvilágosító óráról

rtl.hurtl.hu

2023. március 23. 19:33

Azzal is megfenyegették őket, hogy rájuk gyújtják az iskolát.

Elterjedt Észak-Angliában az a hír, hogy egy, a helyi iskolában szexuális felvilágosító órát tartó drag queen helytelenül bánt a gyerekekkel, ezért az iskola dolgozói számtalan halálos fenyegetést kaptak – többek között azt, hogy „kivégzik” őket, valamint hogy rájuk gyújtják az iskolát.

Még szeptemberben kezdtek el terjedni az álhírek a felvilágosítással kapcsolatban: olyan pletykák voltak, hogy a gyerekeknek anális és orális szexet tanítottak, részletes fotókat mutattak be a nemi átalakító műtétekről, illetve hogy kiküldtek egy gyereket az óráról, miután azt mondta, hogy csak két nem van.

A kormány vizsgálatot is indított az ügyben, azonban kiderült: semmi ilyesmi nem történt. Az igazság az volt, hogy egy másik témakörben – tehát nem a szexről – tartott előadást egy vendég, aki néha drag queenként is fellép.

A nemi identitásokról szóló előadás során mindössze annyi történt, hogy egy tanár figyelmeztetett egy diákot, hogy viselkedjen tisztelettel az előadóval szemben, még akkor is, ha nem ért egyet vele. A rendőrség már vizsgálódik az iskola elleni fenyegetések ügyében, írja a Guardian.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#felvilágosítás#fenyegetés#iskola#drag queen#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk