Külföld

„Azt mondták, biztonságban vagyunk, másnak nem volt ilyen szerencséje” – megszólalt egy munkás, aki ott volt a Petrel eldőlésekor

rtl.hurtl.hu

2023. március 23. 9:25

Egy hajón dolgozó munkás elmesélte, milyen volt, amikor a gigantikus hajó megborult.

Az rtl.hu is megírta szerdán, hogy a 2020 óta az edinburgh-i királyi kikötőben veszteglő, Petrel nevű gigantikus hajón 33 ember megsérült, amikor 45 fokos megdőlt. A hajó a nagy szélben elszabadult, ezért billent el oldalra. A 76 méter hosszú hajó az Egyesült Államok haditengerészetének tulajdonában volt. Az egyik helyszínen tartózkodó munkás elmesélte, mi történt azután, hogy a Petrel eldőlt.

James Walsh, a dokkon állványozó munkás szerint rémisztő volt látni, ahogy a monstrum megmozdul. Walsh a közelben dolgozott, amikor hangos zajt hallott, bár bevallotta, azt hitte, nagyobb zajt csapna a Petrel, ha egyszer történne vele valami.

Abbahagytuk, amit csináltunk, de nem kaptunk arra vonatkozó utasítást, hogy hagyjuk el a részlegünket. Azt mondták, jó helyen vagyunk.

– mondta Walsh, akinek az egyik ismerőse is megsérült, aki a hajón dolgozott. Az állványozó elmondta, hogy volt olyan kollégája, aki a mosdóban élte át az incidenst, és amikor megpróbált visszatérni a helyére, a munkatársait már sehol nem találta.

Nyitókép: Jeff J. Mitchell / Getty Images

#Külföld#hajó#skócia#borult#dől#petrel

Címlapról ajánljuk