Baleset-bűnügy

Döbbenetes képeken a skót kikötőben oldalára dőlt 3000 tonnás hajó

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 22. 16:45

A 2020 óta az edinburgh-i királyi kikötőben veszteglő hajón 33 ember megsérült, amikor az erős szélben elszabadult kötelékeiből és 45 fokos szögben oldalára billent.

Súlyos baleset történt szerda reggel Skóciában, az edinburgh-i királyi kikötőben, jelentette a BBC. A leith-i szárazdokkban kikötött RV Petrel nevű kutatóhajó erős szélben kiszabadult a rögzítő kötélzetből, és 45 fokos szögben oldalra billent.

A 3300 tonnás Petrel egykor a Microsoft társalapítója, a 2018-ban elhunyt Paul Allen tulajdonában volt, és 2020, a koronavírus-világjárvány kitörése óta vesztegelt a skót kikötőben. A 76 méter hosszú hajó 2022 októberében az Egyesült Államok haditengerészetének tulajdonába került.

Amikor szerdán az erős szélben az oldalára borult, a fedélzetén dolgozó munkások közül 33-an megsérültek, közülük 21-et kórházba kellett szállítani súlyos sérülésekkel.

A Petrelt sokáig tengeri hajóroncsok és mélytengeri háborús sírok felkutatására használták. Egyik fő érdeme az elveszett második világháborús nehézcirkáló, a USS Indianapolis megtalálása volt.

Galéria: MT/AP/PA / Getty Images

#Baleset-bűnügy#baleset#skócia#képgaléria#edinburgh#petrel

Címlapról ajánljuk