Külföld

Putyin gyilkos háborúja: most diákkollégiumokat és egy kolostort bombáztak, többen meghaltak

rtl.hurtl.hu

2023. március 22. 11:19

Az orosz erők több ukrán várost is támadtak, egy 11 éves gyerek is megsérült az oroszok miatt.

Legalább négy ember vesztette életét a Kijev egyik lakónegyedére mért, szerda éjszakai dróntámadásban. A főváros peremén fekvő Rzhyshchiv két diákkollégiumának felső emeletét érte találat, a mentőszolgálatok közleménye szerint a sebesültek között volt egy 11 éves gyermek is – írja a BBC.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint Oroszország több mint húsz „gyilkos drónt” zúdított a városra, valamint rakétákat lőtt ki. Az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat szerint legalább négy ember a kollégiumi épületek romjai között rekedt, de egy háromemeletes középiskola épületét is találat érte. A kijevi regionális katonai adminisztráció azt írta, a támadásban egy „polgári épület” sérült meg, vagyis feltételezhető, hogy az áldozatok nem katonák, hanem civilek voltak – derül ki a Guardian tudósításából.

Egy másik orosz támadásban három ember megsebesült a dél-ukrajnai Odessza városában, amikor egy kolostor területén lévő háromemeletes épületet találtak el. Az északnyugati Zsitomír régióra is dróncsapást mértek, de a jelentések szerint senki sem sérült meg. Az eseményekkel párhuzamosan az Oroszország által megszállva tartott Krím-félsziget tisztviselői közölték, hogy visszavertek egy ukrán támadást, amely a Fekete-tengeri orosz flottát célozta.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#haláleset#kijev#ukrajna#orosz#dróntámadás

Címlapról ajánljuk