Külföld

Beperelték a kórházat, miután mákos süti után pozitív lett a drogtesztje két anyának

rtl.hurtl.hu

2023. március 20. 16:20

Két nőhöz kiszálltak a gyermekvédelmi hatóságok, miután a tudtukon kívül drogtesztet végeztek rajtuk és az pozitív lett. Az anyák úgy vélik, a reggelire kapott péksütemények zavarták meg a teszteket.

Perre ment két nő New Jersey-ből, mert szülésük után drogfogyasztással gyanúsították meg a kórházban – írja a Guardian. Mindkét anya esetében opiátokat mutatott ki a teszt. A két nő úgy véli, azért lett pozitív a tesztjük, mert mákos bagelt kaptak reggelire a kórházban.

A pozitív tesztek miatt feljelentést tettek ellenük hanyagság és bántalmazás miatt. Az egyik anya azt mondta a Guardiannek, hogy újszülött gyermekét az indokoltnál tovább tartották a kórházban az újszülöttintenzív osztályon. Utána hónapokig tesztelték őket, és a gyerekvédelmi hatóság is a nyakukra járt. 

A per alapja az, hogy tudtukon kívül végeztek rajtuk a kórházban drogtesztet.

A cikk szerint vannak orvosok, akik szerint nem fordulhat elő, hogy a mákfogyasztás miatt bejelezzen a drogteszt. Ugyanakkor a Floridai Orvosi Egyetem arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a mákszemek nem tartalmaznak ópiumot, a betakarítás során szennyeződhetnek az őket borító maghüvelyben található opiátokkal.

Ha ez nem lenne elég az amerikai védelmi tárca is kiadott egy figyelmeztetést a témában. Azt kérték a dolgozóiktól, hogy a kábítószertesztek előtt ne fogyasszanak mákos magvakat tartalmazó ételeket, mert fennáll a veszélye, hogy pozitív lesz az ópiumtesztjük.

Nyitókép: Mákos péksütemény. Fotó: Freeimages.com/Zedkor.

#Külföld#drogteszt#újszülött#anya#new jersey#ópium#ópiát#mákos#sütemény#bagel

Címlapról ajánljuk