Külföld

Mérgezett húsgolyóval öltek meg három kutyát egy franciaországi kutyás futóversenyen

rtl.hurtl.hu

2023. március 13. 18:31

A helyszínen lévő állatorvosok is tehetetlenek voltak.

Három kutya elpusztult, legalább négyet megmérgeztek Franciaországban egy hétvégi versenyen, ahol kutyatartók futottak együtt az állataikkal – erről a Guardian ír.

A Canicross 30 bajnokságok szervezői szerint mérgezett húsgolyókkal ölték meg a kutyákat, a nîmes-i ügyész állatkínzás miatt eljárást indított.

A mérgezés vasárnap reggel, a verseny második, egyben utolsó napján történhetett a dél-franciaországi Vauvert-ben. Miután több kutya rosszul lett és elpusztult, a versenyt megszakították, a résztvevők és a szervezők pedig átvizsgálták a környéket újabb húsgolyók után kutatva.

A verseny tétje az októberi németországi világbajnokságon való részvétel joga lett volna. A döntős kutyák 15 percen belül elpusztultak, miután ettek a mérgezett húsból, a helyszínen lévő állatorvosok sem tudtak segíteni rajtuk.

A szervező kutyássport-szövetség szerint valaki szándékosan helyezte el a területen a mérgezett húsgolyókat. Az eset az állatorvosaikat is traumatizálta, akik a versenyek biztosítására vannak felkészülve, de nem az emberi kegyetlenség megnyilvánulásaira.

Illusztráció: Tim Ireland/PA Images via Getty Images

#Külföld#franciaország#kutya#mérgezés#állatkínzás

Címlapról ajánljuk