Külföld

Gyerekeket kukkolt egy brit rendőr, egyeseket pedig arra buzdított, hogy állatokkal szexeljenek

rtl.hurtl.hu

2023. március 13. 19:31

Az amúgy kétgyermekes apa 14 év börtönt kapott. 

Börtönbe kerül egy brit közösségi támogató tiszt (az angliai és walesi rendőri állomány egyenruhás, különféle rendőri jogosítványokkal rendelkező tagja), mert gyerekeket filmezett az uszoda öltözőjében. 

A 38 éves férfi beismerte a rendőrségnek, hogy egyéb bűncselekmények mellett „körülbelül 100 alkalommal” vette videóra a gyerekeket, de tagadta, hogy szexuálisan vonzódott volna hozzájuk. A férfi emellett világszerte arra késztetett fiatal lányokat, hogy szexuális cselekményekben vegyenek részt, többek között állatok bevonásával.

Matthew Shaw – aki egyébként kétgyermekes apa – hét 11 és 15 év közötti lánnyal is beszélt, többek között az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Walesből és Derbyshire-ből úgy, hogy tizenéves lánynak és fiúnak adta ki magát, valamint szexuális tartalmú képeket és videókat kért és küldött a Snapchaten.

A férfi az egyik fiatal áldozatától azt kérte, hogy közösüljön egy kutyával, egy másikat pedig arra, hogy fiatalabb testvéreiken kövessen el szexuális cselekményeket – írja a SkyNews.

William Harbage bíró 14 év börtönbüntetésre ítélte a férfit szerdán a Nottingham Crown Courtban 24 bűncselekmény miatt. „Ön szégyent és undort hozott magára, a családjára és a rendőrségre. Ezek megdöbbentő bűncselekmények, amelyek a közvélemény józan gondolkodású tagjait elborzasztja és undorral fogja eltölteni. Ezek megvetendő bűncselekmények, amelyeket a lakosság hétköznapi életét élő, átlagos tagjai ellen követtek el” – mondta az ítélethirdetéskor. 

Shaw-t először tavaly áprilisban tartóztatták le, amikor egy 10 éves kislány észrevette, hogy egy GoPro videokamerával filmezi őt, miközben átöltözik egy nottinghamshire-i szabadidőközpontban – hangzott el a bíróságon.

A rendőrség később egy lefoglalt telefonon 25 felvételt talált, amelyek a szóban forgó szabadidőközpont és egy mansfieldi úszóközpont öltözőiben készültek gyerekekről, és amelyek 2021 októberéig nyúlnak vissza.

A szabadságvesztés mellett Shaw-t a szexuális károkozás megelőzésére vonatkozó végzéssel is sújtották, és kötelezték, hogy életfogytiglanig regisztrálja magát a szexuális bűnözők nyilvántartásába.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#pedofil#kukkoló#szexuális bűncselekmény#kiskorúak#egyesült királyság#börtön

Címlapról ajánljuk