Külföld

„Készen állok arra, hogy folytassam az életemet” – 38 évet vettek el tőle, most hivatalosan is ártatlan

rtl.hurtl.hu

2023. március 6. 10:41

Életfogytiglani börtönbüntetését töltötte annak ellenére, hogy a tanúk alátámasztották alibijét a gyilkosság idejére, és semmilyen tárgyi bizonyíték nem kötötte őt a helyszínhez.

Egy kaliforniai bíró ártatlannak nyilvánította Maurice Hastingset, akit 1983-ban rablógyilkosságért és szexuális erőszakért jogtalanul ítéltek el, számolt be a CNN.

William C. Ryan, a Los Angeles megyei felsőbíróság bírája egy szerdai meghallgatáson hivatalosan is ártatlannak nyilvánította Hastingset, és törölte a letartóztatást és a vádat a bűnügyi nyilvántartásából.

Sokat jelent. Hálás vagyok a bíró döntéséért, és a bocsánatkérésért – ma minden csodálatos volt

 – mondta Hastings a döntést követő sajtótájékoztatón. „Készen állok arra, hogy folytassam az életemet. Most egy boldog ember vagyok” – tette hozzá. 

A 69 éves Hastings októberben szabadult a börtönből, miután az 1983-as támadásból származó DNS-sel azonosítottak egy másik gyanúsítottat. Hastings életfogytiglani börtönbüntetését töltötte annak ellenére, hogy a tanúk alátámasztották alibijét a gyilkosság idejére, és semmilyen tárgyi bizonyíték nem kötötte őt a helyszínhez.

2022 júniusában vizsgálták meg a nem sokkal a támadás után begyűjtött, szexuális támadásból származó szájüregi kenetet. A DNS egyértelműen kizárta Hastingset, és Kenneth Packnettre utalt, aki 2020-ban halt meg, miközben emberrablásért és nemi erőszakért kiszabott börtönbüntetését töltötte.


Nyitókép: FOX 11 Los Angeles / YouTube

#Külföld#maureice hastings#börtön#életfogytiglan

Címlapról ajánljuk