Külföld

Zavargás tört ki brit iskolákban a vécéhasználat korlátozása miatt

rtl.hurtl.hu

2023. február 24. 15:21

Volt, ahová a rohamrendőröket is kiküldték.

Több brit iskolában zavargásba torkollt a diákok tiltakozása a vécéhasználati szabályok megváltoztatása miatt, egyes intézményekbe a rendőröket is ki kellett hívni – írta az Independent. Az elégedetlenséget az váltotta ki, hogy egyes iskolákban nem pusztán nem engedik ki a diákokat óra alatt vécére, de még be is zárják a mosdók ajtaját.

Észak-Yorkshire-ben a Richmond School-t lezárták és rohamrendőrök mentek be az épületbe, miután egyes diákok kifújták a tűzoltókészülékek tartalmát és ajtókat rúgtak be. Egyes tudósítások szerint felgyújtottak egy fát, tanárokat löktek fel és ablakokat törtek be.

A cornwall-i Penrice Academy-n padokat borítottak fel a diákok. Egy lány megsérült. A tüntetést előző éjszaka szervezték a Facebookon, a felhívás szerint „a vécéhasználat jogáért”.

Leeds-ben a Farnley Academy diákjai a folyosókon álltak és nem voltak hajlandók bemenni a tantermekbe. A helyi sajtó szerint a szülők is támogatják a tiltakozást, szerintük a vécéhasználat korlátozása gyerekeik emberi jogait sérti.

Nyitókép (illusztráció): Annette Riedl/picture alliance via Getty Images

#Külföld#iskola#wc#zavargás#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk