Külföld

A háborúban meghalt magyar katona gyerekei még mindig azt hiszik, hogy apjuk a fronton harcol

rtl.hurtl.hu

2023. február 24. 5:31

Kis Sándor a háború első napjaiban halt meg, még mindig hazavárják a gyerekei.

Kis Sándor kárpátaljai magyar katona az ukrán haditengerészetnél szolgált az orosz-ukrán háborúban. Felesége, Mária a Blikknek elmesélte, hogy a gyerekeinek még mindig nem volt képes elmondani, hogy az apjuk nem tér haza a frontról, pedig a férfi már a háború első napjaiban életét vesztette, amikor a hajót, ahol szolgálatot teljesített, találat érte.

Az elmúlt esztendő szörnyen nehéz volt számunkra. A hónap elején Kijevbe mentünk rokonlátogatásra, most pedig Ungvárra készülünk az évfordulóra. Ekkor szeretném végre elmondani a hat- és nyolcéves fiainknak, hogy az apjuk meghalt a háborúban. Ők még mindig úgy tudják, a fronton harcol Sándor. Nagyon nehéz volt erről eddig hallgatni. Hihetetlen, hogy megölték, néha esténként még mindig várom, hogy hazajöjjön

– mondta a lapnak Mária, aki szerint az elnyomott és felgyülemlett érzelmek teljesen megbetegítették, ezért azt reméli, ha végre őszinte lehet a gyerekeivel, akkor az neki is feloldozást fog jelenteni.

Kis Sándor szülei és testvére a magyar határhoz közeli Ungváron élnek, éppen ezért tavaly ott, a helyi sírkertben vettek tőle búcsút katonai tiszteletadás mellett. A család a háború egyéves évfordulója miatt ide fog költözni, mivel a déli régiókban ismét nagy az esélye az orosz támadásnak.

Nyitókép: Pexels

#Külföld#orosz-ukrán háború#Kis sándor#kárpátalja#család#gyerekek#gyász

Címlapról ajánljuk