Külföld

Medvegyev: Oroszország darabokra szakad, ha elveszíti a háborút

rtl.hurtl.hu

2023. február 22. 19:41

A volt orosz elnök szerint joguk van megvédeni magukat mindenféle fegyverrel, akár atomfegyverekkel is.

Ha Oroszország anélkül leállítja a különleges katonai műveletet, hogy győzelmet aratna, akkor eltűnik, darabokra lesz tépve – közölte Dmitrij Medvegyev szerdán a Telegramon a CNN szerint.

A volt orosz elnök azt is hozzátette, hogy ha az Egyesült Államok leállítaná a fegyverek szállítását Kijevnek, a háború véget érne.

Medvegyev Joe Biden amerikai elnök varsói beszédére reagált a bejegyzésében. Biden azt mondta, „ha Oroszország kivonulna Ukrajnából, véget érne a háború. Ha Ukrajna feladná a védekezést Oroszország ellen, az Ukrajna végét jelentené". Utóbbira úgy reagált Medvegyev, hogy nem igaz és arról is beszélt, hogy Biden célja annak biztosítása, hogy Oroszország stratégiai vereséget szenvedjen.

A New START-egyezmény felmondásáról is beszélt az egykori elnök. Szerinte ez elkerülhetetlen volt. Azt is hozzátette, „mindenki számára nyilvánvaló, hogy ha az Egyesült Államok orosz vereséget akar, akkor egy világkonfliktus küszöbén állunk”. „Ha az USA le akarja győzni Oroszországot, akkor jogunk van megvédeni magunkat bármilyen fegyverrel, beleértve a nukleárisokat is”.

Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel.

#Külföld#Dmitrij Medvegyev#oroszország#orosz-ukrán háború#egyesült államok

Címlapról ajánljuk