Külföld

Botrányosan viselkedtek a német rendőrök a rosszullét miatt árokba borult magyar kamionossal

rtl.hurtl.hu

2023. február 22. 6:26

A sofőrt üvöltözve rángatták ki a vezetőfülkéből, majd megbilincselték. Nem ez az első eset, hogy az autópálya-rendőrség eldurvult.

Felháborító módon jártak el német rendőrök egy magyar kamionossal, aki vezetés közben rosszul lett, majd árokba borult 66-os számú autópályán – írta a Blikk. Szabó Dezső a lapnak elmondta, nem érti a bánásmódot, ami érte. A sofőr a Blikknek kijelentette:

Érthetetlen volt az erőszakosságuk: ha a balesetben a gerincem vagy az agyam sérül, akkor visszafordíthatatlan folyamatokat okozott volna a szervezetemnek ez rángatás.

A férfi február 3-án szenvedett balesetet. Vezetés közben vírusos influenza miatt lett rosszul, amikor már csak fél órára volt a telephelytől. Amikor érezte, hogy baj van, a leállósáv felé irányította kamionját, ami az árokba sodródott, egy fasor közé. Ő pedig elmondása szerint összeroskadt, és alig tudott magáról.

Arra eszméltem, hogy két rendőr rángat, kiabálnak velem, szitkozódtak, megbilincseltek, nem érdekelte őket, amit mondok, azt hitték, ittam vagy drogoztam.

Végül a balesethez kihívott mentősök szedették le a bilincset a sofőrről, közölve a rendőrökkel, hogy a féri súlyos beteg. Három napig különleges megfigyelés alatt tartották a kórházban.

A lapnak egy budapesti ügyvéd elmondta, hogy a rendőrök szabályt sérthettek, és a sofőr akár kártérítést is igényelhet az eljárás miatt. Szabó elmondta, ő nem akar kártérítést, csak annyit, hogy kérjenek tőle bocsánatot.

Nem ritka

Egy másik kamionsofőr a Blikknek elmondta, hogy ilyen esetek rendszeresen előfordulnak Németországban.Hegedűs Kálmán a lapnak kijelentette:

Ma már nincs német kamionos, csak kelet-európai, s sokszor másodrendű sofőrként kezelnek bennünket.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó:  Mike Powell / Unsplash

#Külföld#németország#rendőrség#rendőr#kamionos#magyar#sofőr#baleset#rosszullét

Címlapról ajánljuk