Külföld

Madeleine McCann szülei vállalják a DNS-vizsgálatot a lengyel nőnek, aki állítja, ő az eltűnt lány

rtl.hurtl.hu

2023. február 22. 6:03

Előkerülhetett a világ leghíresebb eltűnt kislánya?

Madeleine McCann szülei beleegyeztek abba, hogy DNS-vizsgálatot végezzenek egy lengyel nőn, aki azt állítja, hogy ő lehet a 2007-ben eltűnt brit kislány – írta a The Daily Beast. Julia Faustyna, akit Julia Wandelt és Julia Wendell néven is említenek, pár nappal korábban állt elő a feltételezéssel, hogy ő lehet Madeleine. 


Ennek bizonyítására több gyerekkori képet tett közzé magáról egy Instagram-oldalon, és azt kérte, végezzenek el rajta egy DNS-vizsgálatot, hogy kiderüljön az igazság.


McCann szülei a szóvivőjükön keresztül azt közölték, hogy nem nyilatkoznak az üggyel kapcsolatban, de a család egyik közeli barátja a Daily Beastnek elmondta, hogy a család készen áll a DNS-vizsgálatra. Ezt közölte Julia Faustyna is Instagram-oldalán.

A portugál rendőrség 2022 tavaszán egy német férfit gyanúsított meg a kislány eltűnésével kapcsolatban. A 45 éves Brückner hétéves börtönbüntetését tölti Németországban egy hetvenéves amerikai nő megerőszakolása miatt, amit szintén Portugáliában követett el, 2005-ben. A német hatóságok két másik nemi erőszak miatt is vádat emeltek a férfi ellen: az egyiket egy 14 éves kislány, a másikat egy hetvenes éveiben járó nő ellen követte el az ügyészség szerint. Emellett azzal is vádolják, hogy egy 10 és egy 11 éves kislánynak mutogatta magát.


2020-ban Stotz Gyula kriminológus volt a Reggeli vendége, ahol a kislány ügyéről beszélt.


Nyitókép: RTL Híradó

#Külföld#madeleine mccann#dns-vizsgálat#lengyelország#egyesült királyság#portugália

Címlapról ajánljuk