Külföld

Börtönbe kerül a nyugdíjas, aki több mint 7000-szer hívta a segélyhívót, hogy gyalázza a mentésirányítókat

rtl.hurtl.hu

2023. február 20. 16:51

Bűnösnek vallotta magát. 

Börtönbe kerül egy férfi, aki több mint 7000 kellemetlen hívással zaklatta a sürgősségi szolgálatokat, írja a SkyNews

A 77 éves Roger Jackson a becslések szerint több mint 400 órát pazarolt el a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársainak idejéből, ráadásul „ismételt, aljas bántalmazásnak tette ki őket”.

Jackson 2020 szeptembere óta hívogatta a szolgálatokat, most 39 hónap börtönbüntetésre ítélték, miután a január 27-én tartott tárgyaláson bűnösnek vallotta magát. 

A Sussexi Rendőrség egyik vezetője, Sarah-Louise Gliddon elmondta: minden egyes hívó előtt, aki arra vár, hogy beszélhessen velünk, állhat egy olyan hívó, mint Roger Jackson. Gliddon szerint Jackson a tavalyi letartóztatásáig több figyelmeztetést is kapott a hívásainak a mennyisége miatt, hiszen az állandó zaklatása azoktól vette el a lehetőséget, akiknek valóban szüksége lett volna a rendőrök és a mentők segítségére. 

Február elején a magyar rendőrök is közzétettek néhány beszélgetést, hogy felhívják a figyelmet: az indokolatlan hívásokkal a tényleg bajban lévők elől vehetik el a segítséget. A 112-höz befutó hívások csaknem fele teljesen felesleges bejelentés.


Nyitókép: Pixabay

#Külföld#nyugdíjas#segélyhívás#segélyhívó#mentők#rendőrség#börtön

Címlapról ajánljuk