Külföld

Kirúgatná az EP-képviselőket lehülyéző fideszes biztost a belga politikus

rtl.hurtl.hu

2023. február 15. 6:34

Guy Verhofstadt szerint sokat kockáztat Ursula von der Leyen, ha nem rúgja ki Orbán Viktor biztosát. 

Várhelyi Olivér magyar uniós biztost faggatták kedden az európai parlamenti ülésen, ahol a DK szerint a fideszes biztos megfeledkezett arról, hogy kikapcsolja a mikrofonját, a felszólalása után pedig azt mondta a többi EP-képviselőre utalva, hogy „hány hülye van még?”


A Twitteren is nagyot megy a fideszes politikus árulkodó megszólalása. Guy Verhofstadt belga EP-képviselő, Belgium korábbi miniszterelnöke a DK-s Rónai Sándor videóját a következő kommentárral osztotta meg:

Orbán Viktor biztosa, Várhelyi Olivér »idiótáknak« nevezi az európai parlamenti képviselőket… Ursula von der Leyennek azonnal ki kell rúgnia őt... különben azt kockáztatja, hogy elveszíti az egész Európai Parlament bizalmát !

Az EP-képviselő a posztban nem csak Várhelyi Olivért jelölte meg, hanem a megszólított Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét is.


Januárban az Európai Parlament arról fogadott el egy jelentést, hogy Várhelyi Olivér csorbítani igyekszik a jogállamiság megerősítését szolgáló reformokat a csatlakozni szándékozó országokban. A képviselők arra kérték az Európai Bizottságot, hogy folytassanak vizsgálatot arról, hogy nem sért-e uniós jogot a biztos tevékenysége. Erről többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából:


Nyitókép: Julien Warnand / EPA / MTI

#Külföld#guy verhofstadt#Várhelyi Olivér#európai bizottság#ursula von der leyen

Címlapról ajánljuk