Külföld

Három halott egy amerikai egyetemi lövöldözésben

rtl.hurtl.hu

2023. február 14. 5:34

Egy fegyveres férfi két épületben kezdett el lövöldözni a michigani állami egyetemen. 

Legalább három ember meghalt, és öten megsebesültek, amikor egy férfi lövöldözni kezdett helyi idő szerint hétfő este a Michigan Állami Egyetem területén – jelentette az egyetemi rendőrség. A támadó a lövöldözések után elmenekült, majd később az egyetem területén kívül holtan találták - közölték a hatóságok. A férfi saját magának okozott lőtt sérüléstől halt meg. 

A Detroittól nyugatra lévő Lansing városában található egyetemi campuson helyi idő szerint este fél kilenc után jelentették az első lövéseket, ami után a hallgatókat felszólították, hogy maradjanak a szobáikban. A CNN közlése szerint voltak, akik elbarikádozták az ajtókat, felkészülve arra, hogy a lövöldöző esetleg feléjük tarthat.

Az egyetemi rendőrség közlése szerint a támadó egy maszkot viselő, alacsony fekete férfi volt, és Twitter-oldalukon egy fotót is közzétettek róla.


A férfi először a Berkely Hall nevű épületben nyitott tüzet, majd egy másik, nagyjából öt perc sétára található épületben. Utoljára akkor látták, amikor gyalog távozott a második helyszínről. A férfinak sikerült elmenekülnie.

A sebesülteket egy közeli kórházba szállították. A rendőrség közlése szerint közülük van, aki életveszélyes állapotban van. A kórház szóvivője a CNN-nek csak annyit mondott, hogy a sebesülteket a sürgősségi osztályon ápolják, de állapotukról nem közölt információkat.

Az egyetemi campusnak nagyjából ötvenezer hallgatója van. Az órákat két napra felfüggesztették a lövöldözés miatt. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a támadó miért kezdett el gyilkolni, és azt sem, hogy véletlenszerűen választotta-e ki áldozatait, vagy célzott támadások történtek. A hatóságok egyelőre próbálják megállapítani a személyazonosságát, és azt, hogy volt-e bármi kapcsolata az egyetemmel. 

Nyitókép: MSU Police

#Külföld#lövöldözés#egyesült államok#egyetem#egyetemi lövöldözés#Michigan#michigan állami egyetem

Címlapról ajánljuk