Külföld

Fehér Ház: Nem merült fel földönkívüli tevékenység a lelőtt repülő eszközökkel kapcsolatban

rtl.hurtl.hu

2023. február 13. 20:53

Azért találnak belőlük többet, mert jobban figyelnek.

A kínai ballon után három alacsonyan repülő tárgyat lőttek le az Egyesült Államok és Kanada légterében az elmúlt három napban, de még nem tudni pontosan, hogy ezek mik voltak, kihez tartoznak és mi volt a feladatuk – hangzott el a Fehér Ház hétfői sajtótájékoztatóján.

Mindhárom eszköz mérete egy kisebb személyautóénak felelt meg, és a légáramlatok repítették. A Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője, John Kirby szerint egyelőre nem nyert megállapítást, hogy az eszközökkel megfigyelést végeztek, de nem is zárják ki ezt.

Kirby szerint a megfigyelések számának növekedése annak köszönhető, hogy fokozottabban figyelnek azóta, hogy január végén egy megfigyelőeszközöket szállító kínai ballont azonosítottak. A napokban lelőtt három eszközt azonban külön kell választani a kínai kémballontól – fogalmazott a szóvivő. Utóbbi esetében ugyanis tudták, hogy mi az, hova tart és mit csinál. Az újabb eszközök roncsainak begyűjtését a terepviszonyok és a fagyos hőmérséklet hátráltatja Kirby szerint.

A Fehér Ház sajtótitkára, Karine Jean-Pierre hangsúlyozta, hogy a lelőtt eszközökkel kapcsolatban földönkívüli tevékenység nem merült fel.

Az Amerikát lázban tartó rejtélyes repülő eszközökről itt írtunk bővebben.

Nyitókép: Oliver Contreras/Sipa/Bloomberg via Getty Images

#Külföld#fehér ház#amerikai egyesült államok#földönkívüliek#Ufo#kémballon

Címlapról ajánljuk