Külföld

Megsérült a Magyar Honvédség egyik Falconja az Egyesült Államokban

rtl.hurtl.hu

2023. február 12. 10:24

Egy reptéri tartálykocsival ütközött.

A 24.hu értesülései szerint február 1-jén a Magyar Honvédség 606-os lajstromjelű Dassault Falcon 7x repülőgépe balesetet szenvedett Ohióban, egy reptéri tartálykocsival ütközött össze. 

A lap információit megerősítette a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya is. A minisztérium közölte, hogy a gép felszálláshoz készülődött, ekkor ütközött egy földi kiszolgáló járművel. A repülő megsérült, de nem komolyan, a károkról és az incidens körülményeiről egyéb tájékoztatást nem adtak.

A lap azt írja, hogy a nyilvános repüléskövető oldalak adatai szerint a gép röviddel a landolás után újra mozogni kezdett, de felszállás helyett félreállították. A gépet a helyszínen javították, de csak február 10-én tudott visszatérni Magyarországra.

A honvédség másik, 607-es lajstromjelű Falconja február 7-én repült az Egyesült Államokba és csak hetedikén egy New York közeli megálló után tért haza.

A 24.hu azt írja, hogy ez a gép repítette másnap Szijjártó Péter külügyminisztert a soproni kihelyezett kormányülés után Győrből Taskentbe, Üzbegisztán fővárosába. A lap megkereste a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is, hogy kiderüljön, miért volt szükség a kitérőre, de választ nem kaptak a kérdéseikre.

Nyitókép: Faludi Imre / MTVA / Bizományosi

#Külföld#magyar honvédség#Falcon#baleset#ütközés#tartálykocsi

Címlapról ajánljuk