Külföld

A járvány kezdete óta csalta a feleségét, lemondott a polgármester

rtl.hurtl.hu

2023. február 11. 13:56

Elkötelezte magát amellett, hogy rendbehozza a családi kapcsolatait.

Három egymást követő ciklus után pénteken lemondott Toronto polgármestere, John Tory, mert a világjárvány idején viszonya volt az egyik korábbi beosztottjával, írja a BBC.

Tory nem sokkal azután jelentette be mindezt, hogy a Toronto Star című napilap nyilvánosságra hozta a polgármester és a 31 éves nő viszonyát (őt nem nevezték meg a cikkben). 

A polgármester szerint a viszony a járvány ideje alatt kezdődött és idén, „közös megegyezéssel ért véget”. 

A 68 éves férfi a kapcsolatot „súlyos, hibás döntésnek” nevezte.

Közleményében azt írta, mélységesen sajnálja az ügyet, és fenntartások nélkül bocsánatot kér a torontóiaktól és mindazoktól, akiket megbántott a viselkedésével. 

Leginkább a feleségemtől, Barbtól és a családomtól kérek bocsánatot, akiket mindenkinél jobban cserbenhagytam

– tette hozzá. 

Tory közölte, hogy együtt fog működni a város alkalmazottaival és Jennifer McKelvie alpolgármesterrel, hogy biztosítsa a rendezett átmenetet a régi és az új vezetés között. Megjegyezte, hogy mélységesen sajnálja, hogy be kell fejeznie egy olyan munkát, amelyet szeret, egy olyan városban, amelyet még jobban szeret. 

„A lelkem mélyén úgy gondolom, hogy az a legjobb, ha teljes mértékben elkötelezem magam amellett a munka mellett, amely ahhoz szükséges, hogy ezeket a családi kapcsolatokat helyreállítsam” – zárta a közleményt. 

Tory 2014 decemberében lépett hivatalba, miután a választásokon legyőzte Doug Fordot és Olivia Chow-t. 2018-ban újraválasztották, négy évvel később pedig elnyerte harmadik hivatali ciklusát. Később időközi választást tartanak majd a városban, hogy megszavazzák, ki legyen Tory utódja. 

Nyitókép: Harry Murphy/Sportsfile for Collision via Getty Images

#Külföld#toronto#kanada#polgármester#viszony#lemondás#beosztott#közlemény

Címlapról ajánljuk