Külföld

Videó: lángolt a Boeing szárnya a levegőben

rtl.hurtl.hu

2023. február 11. 15:30

Azonnal le kellett szállnia az Edinburgh-ből induló gépnek. 

Percekkel a felszállás után kényszerleszállást kellett végrehajtania egy Edinburgh-ből induló repülőgépnek, mert lángok csaptak fel az egyik szárnyból – írja a BBC.

A Delta Airlines DAL209-es, New Yorkba tartó járatának Prestwickben kellett leszállnia a hajtóműproblémák miatt. 

A megdöbbent utasok arról számoltak be, hogy egy hangos csattanást hallottak, mielőtt a gépet elterelték. Laura Pettigrew, a BBC Scotland News újságírója is a járaton volt, ő azt mondta, miután a gép felszállt, még mindig hangos motorzaj hallatszott. A kapitány végigsétált a gépen, majd bemondta, hogy leszállásra készülnek, noha ezt az óriási zaj miatt senki nem hallotta. 


Pettigrew elmondta, hogy amint a gép földet ért, tűzoltóautók rohantak feléjük, és közölték az utasokkal, hogy hagyják ott minden holmijukat, és szálljanak le, amilyen gyorsan csak lehet. Az újságíró szerint az utasok között nem tört ki a pánik, noha néhány gyermekes család igen kétségbeesett volt. 

Az újságírónak fogalma sem volt róla, hogy mennyire súlyos volt az incidens, mígnem beért a terminálba, és meghallotta, hogy mindenki arról beszélt, mi történt a géppel. Hozzátette, hogy a személyzet végig profin viselkedett. 

A Skót Tűzoltóság és Mentőszolgálat megerősítette, hogy a repülőtér tűzoltóinak segítségére voltak az eset idején.

Nyitókép: Airport Webcams / Twitter

#Külföld#edinburgh#egyesült királyság#repülőgép#repülő#felszállás#lángok#szárny

Címlapról ajánljuk