Szombaton elhagyja Törökországot a legtöbb magyar mentőcsapatA századik óra után már csodaszámba megy, ha valakit élve találnak a romok alatt.
Külföld

Szombaton elhagyja Törökországot a legtöbb magyar mentőcsapat

rtl.hurtl.hu

2023. február 11. 14:06

A századik óra után már csodaszámba megy, ha valakit élve találnak a romok alatt.

A magyar és a nemzetközi mentőcsapatok többsége szombaton elhagyja Törökországot, a Hunor azonban nincs közöttük – írja az MTI az M1 hírére hivatkozva. 

A csatorna helyszíni tudósítója közölte, hogy a Hunor ott marad, kitart, és a következő napokban is ellátja a felderítési, kutatási és mentési feladatokat.

Lantos Csaba elmondása szerint a magyar mentőcsapat tagjai szinte házról házra járnak, és túlélők után kutatnak.

Közölte azt is, hogy a mentőcsapatok egyeztetésén elhangzott, hogy az utóbbi néhány órában nem sikerült senkit élve kiemelni a földrengés után maradt romok alól. Ez – a tudósító szerint – alátámasztja azt a vélekedést, miszerint a katasztrófát követő századik óra után már csodaszámba megy, ha valakit élve találnak.

A körülményekről elmondta, hogy éjszakénként akár mínusz 6-7 fok is lehet, de mostanra a magyar csapat tábora kiépült, van fűtés, valamint áram. Folyamatosan érkezik az ellátmány is a táborba: az élelem, a víz és az üzemanyag is biztosított.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#Külföld#török-szíriai földrengés#földrengés#törökország#mentőcsapat#hunor#mentő#romok

Címlapról ajánljuk