Külföld

Arra ért haza, hogy barátnője egy nővel szexel, mindkettőjüket megölte

rtl.hurtl.hu

2023. február 8. 11:31

Az amerikai férfi „megalázva” érezte magát, és „elveszítette a fejét”. 

Szándékos emberölés vádjával indítottak eljárást egy 48 éves amerikai férfit, aki halálra késelte barátnőjét, és a nő barátnőjét, miután arra ért haza, hogy szexeltek – jelentette a helyi sajtó. A rendőrséget január utolsó hétvégéjén, vasárnap riasztották a Wisconsin állambeli Green Bay városában egy házhoz, ahol egy nő egy vérben ázó női holttestet látott. A rendőrök végül két halott nőre bukkantak.

Richard W. Sotkát pár órával később, a szomszédos Arkansas államban fogták el. A férfi a rendőröknek elmondta, féltékenységi roham tört rá, barátnője közölte vele, hogy menjen el, és emiatt "megalázva” érezte megát, és „elveszítette a fejét”.

Ezért mindkét nőt több szúrással halálra késelte. Állítása szerint annyira elborult az agya, hogy nem is emlékszik arra, pontosan hogyan is történt az eset.

A férfi a gyilkosságok elkövetésekor GPS-es nyomkövető lábperecet viselt, amit a gyilkosságok után levágott magáról. A rendőröknek azonban az autójában lévő GPS-jeladó adatai alapján meg tudták találni.

Sotka 21 évvel korábban már ült börtönbe, mert megverte akkori barátnőjét. A rendőröknek elmondta, hogy „eltörte a lábát, betörte a fejét és kiütötte több fogát”. A lábperecet azért kellett viselnie, mert óvadék ellenében volt szabadlábon, miután zaklatással vádolták meg.

Nyitókép: illusztráció. Fotó: GettyImages

#Külföld#gyilkosság#emberölés#szex#féltékenység#egyesült államok

Címlapról ajánljuk