Külföld

A kedélyes olasz pizzasütőről kiderült, hogy egy 16 éve körözött, hidegvérű, gyilkos maffiózó

rtl.hurtl.hu

2023. február 3. 12:04

Egy helyi újságban a házi készítésű rizottójával hencegett.

Edgardo Greco nem kevesebb mint 16 éve bujkált, míg nem a franciaországi Saint-Etienne-ben elkapták a rendőrök. A 63 éves, kedélyes pizzasütőként ismert Greco a ‘Ndrangheta maffiaszervezet tagjaként életfogytigaln börtönbüntetésre ítélték, miután megölt két embert, írja a BBC.

A 'Ndrangheta ma a legerősebb maffia Olaszországban, nemcsak Európában, hanem Dél-Amerikában is aktívak. Greco a kilencvenes évek elején egy maffiaháború keretében ölt meg egy testvérpárt. Stefano és Giuseppe Bartolomeót 1991 januárjában vasrúddal verte agyon Greco, az áldozatok holttesteit soha nem találták meg a hatóságok, feltehetően savban oldották fel őket.

A maffiózó egy rivális banda tagja volt, így került összetűzésbe Bartolomeóékkal. A gyilkosságok után egy másik férfit is megpróbált megölni, emiatt gyilkossági kísérlet bűntett miatt is felelnie kell majd a bíróság előtt. Greco ellen 2006-ban adtak ki elfogatóparancsot az olasz hatóságok, ő azonban elmenekült az országból és a franciaországi Saint-Étienne városában telepedett le, ahol állást kapott egy olasz étteremben.

Greco időközben nevet változtatott, Paolo Dimitrióként élte tovább az életét. A francia hatóságok egy európai elfogatóparancs alapján bukkantak rá. Úgy bukott le, hogy megjelent egy helyi újságban, ahol a házi készítésű ételeiről nyilatkozott, a specialitása a ravioli, a rizottó és tagliatelle volt.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Külföld#edgardo greco#olaszország#maffia#gyilkos#megtalál

Címlapról ajánljuk