Külföld

Montreal legjobb étterme nem is létezik

rtl.hurtl.hu

2023. február 3. 18:45

Az étterem és az értékelése is teljes kitaláció volt.

A világ legjobb éttermeiben köztudottan nehéz asztalt foglalni, de a montreali Le Nouveau Duluth konyháját megkóstolni kívánó vendégeknek különösen nehéz dolguk lesz, írja a Guardian.

Nem csak azért, mert a közelmúltig a város 3678 felsorolt étterme közül ennek a helynek volt a legmagasabb a Tripadvisor-értékelése.

A CBC News nyomozása során kiderült, hogy az étterem – és a 85 ötcsillagos értékelés – teljes egészében kitaláció, ami rávilágít a felhasználói visszajelzésekre támaszkodó oldalak manipulálhatóságára, valamint az éttermi értékelések általános homályára.

Az azóta törölt Tripadvisor-oldalon található fényképek egy komor belső teret mutatnak egy kis bárpulttal, egy kanapéval és bárszékekkel.

De még a legnaivabb vendéglátósok számára is túlzásnak tűnhetett a Le Nouveau Duluth szolgáltatásainak szinte végtelen listája, amely a strand közelségét, inasszolgálatot, privát és svédasztalos étkezést, élőzenét, játszóteret és autós-elviteles lehetőséget kínál.

A Duluth Avenue és a St-Denis Street sarkán található üzletek eladói, (ahol az étteremről azt hitték, hogy létezik), ugyanilyen zavarban voltak.

Yoo Jeung, aki a Le Spot Saint-Denis nevű virágüzletet vezeti, azt mondta a Guardiannek, hogy fogalma sincs, hol lehet az étterem – annak ellenére, hogy állítólag ugyanabban az épületben van, mint az üzlete.

„A moderálás hibája miatt a hamis bejegyzés a kelleténél hosszabb ideig maradt életben a platformon” – áll a Tripadvisor közleményében. „Az oldal – beleértve a hozzá tartozó értékeléseket és fotókat is – mostantól inaktív”. 

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#tripadvisor#étterem#kanada#Montreal

Címlapról ajánljuk