Külföld

Ukrajna felszólította Magyarországot, hogy hagyjon fel az „ukránellenes retorikával”

rtl.hurtl.hu

2023. január 31. 19:04

Azután, hogy Orbán lesenkiföldjézte az országot.

Behívatta az ukrán külügyminisztérium Magyarország nagykövetét Orbán Viktor miniszterelnök „becsmérlő” megjegyzései miatt, és felszólította Budapestet, hogy hagyjon fel az általa ukránellenesnek nevezett retorikával, írja a Reuters.

A nagykövetet azután hívták be, hogy Orbán újságíróknak nemrég arról értekezett, hogy Ukrajna senki földje, és Afganisztánhoz hasonlította az országot. 

„Hangsúlyozták a magyar diplomata, (Íjgyártó István) felé, hogy az az ukránellenes retorika, amelyet a magyar vezetés részéről hosszú ideje hallani, teljesen elfogadhatatlan, és súlyos károkat okoz az ukrán-magyar kapcsolatoknak”.

A minisztérium hozzátette: „A magyar felet felszólították, hogy állítsa meg ezt a negatív tendenciát, hogy elkerüljék a két ország kapcsolataira gyakorolt helyrehozhatatlan következményeket”.

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök kötetlen beszélgetésen fogadja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit a Karmelita kolostorban 2023. január 26-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

#Külföld#ukrajna#orosz-ukrán háború#nagykövet#felszólítás#magyarország#ukránellenes retorika

Címlapról ajánljuk