Külföld

Hasonmása meggyilkolásával akarta megrendezni saját halálát egy nő Németországban

rtl.hurtl.hu

2023. január 31. 11:32

A 23 éves kozmetikus a gyilkosság előtt az interneten próbálta felvenni a kapcsolatot olyan nőkkel, akik hasonlítanak rá.

Egy 23 éves iraki származású müncheni kozmetikust azzal vádolnak, hogy olyan nőket keresett az interneten, akik hasonlítanak rá, majd egyiküket megölte, hogy megrendezhesse saját halálát – tudósít a Sky News. A német sajtó „doppelganger gyilkosságként” említi az ügyet, amelynek részleteit most hozták nyilvánosságra a hatóságok.

A rendőrök tavaly augusztusban Ingolstadtban, egy leparkolt Mercedesben véres holttestet találtak, amit először Sharaban K-ként azonosítottak, de a halottvizsgálat során kérdések merültek fel a személyazonosságát illetően. Kiderült, hogy az áldozat a szintén 23 éves szépségblogger, Khadidja O. volt Baden-Württembergből, aki feltűnően hasonlított Sharaban K-ra.

A nyomozás során megállapították, hogy a gyilkosságot megelőző héten Sharaban K. több nőt is megkeresett az interneten, akik hasonlítottak rá, és álneveken próbált velük találkozót szervezni. A próbálkozások nagy része sikertelen volt, de Khadidja O-val egy kozmetikai felajánlás ürügyén sikerült találkozót megbeszélnie.

Sharaban K. egy barátnőjével, az ügyben szintén megvádolt Sheqir K-val együtt felvette autójukba Khadidja O-t, akit egy erdős részre vittek Heilbronn és Ingolstadt között, ahol halálra késelték. A rendőrség szóvivője szerint a két nő több mint ötven késszúrással ölte meg áldozatát, akinek arcát felismerhetetlenné tették. Mindkét elkövetőt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélhetik.

Az ügyészek szerint Sharaban K. egy családi vita elől akart elmenekülni saját halálának megrendezésével.

Nyitókép (illusztráció): iStock / Getty Images Plus

#Külföld#németország#gyilkosság#hasonmás

Címlapról ajánljuk