Külföld

Felkavaró videó: nyilvánosságra hozták a Nancy Pelosi férje elleni brutális támadás rendőrségi felvételét

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. január 27. 18:51

A videón az látható, hogy Paul Pelosi támadója a rendőrök szeme láttára zúzza be egy kalapáccsal az idős férfi koponyáját.

A San Francisco-i Legfelsőbb Bíróság pénteken nyilvánosságra hozta Paul Pelosi, Nancy Pelosi demokrata képviselő, házelnök férje elleni erőszakos támadásról készült rendőrségi felvételt, jelentették az amerikai híroldalak és tévécsatornák.

A nyilvánosságra hozatalra azután került sor, hogy több média, köztük az ABC News bírósági indítványt nyújtott be, azzal érvelve, hogy a felvételt a nyilvánosság számára hozzáférhetővé kell tenni, miután bizonyítékként mutatták be a bíróságon. A bíróság csütörtökön helyt adott az indítványnak.

A kifejezetten felkavaró videón az látszik, hogy a betörés miatt riasztott rendőrök megérkeznek Pelosiék házához, és bekopognak. Amikor kinyílik az ajtó, ott áll az előszobában Paul Pelosi és támadója David DePape és egy kalapács megszerzésén dulakodnak.

Az egyik rendőr rájuk világít és kérdezi, hogy mi folyik itt. „Minden rendben” – mondja DePape. „Dobja el a kalapácsot!” – szólítja fel a rendőr. "Dehogyis" – válaszolja mosolyogva a férfi. „Mi folyik itt” – kérdezi ismét a rendőr, mire David DePape kitépi a kalapács fejét Paul Pelosi kezéből és villámgyorsan, irtózatos lendülettel lesújt az idős férfira.

A rendőrök szitkozódva berontanak a lakásba, ahol hosszas dulakodás után lerángatják DePape-t a földön fekvő, súlyosan sérült, folyamatosan nyöszörgő Paul Pelosiról.

Az alábbi felvételt csak erős idegzetű olvasók tekintsék meg.


Paul Pelosi több napig kórházban volt az október 28-i támadás után. A demokrata párti házelnök férjét megműtötték, hogy helyrehozzák a koponyatörést, valamint a jobb karja és kezei súlyos sérüléseit.

Nancy Pelosi csütörtökön újságíróknak azt mondta, tiszteletben tartja a videó nyilvánosságra hozataláról szóló döntést, de ő maga nem nézte meg a felvételt, mert azt „nagyon nehéz lenne látni”. Nancy Pelosi a politikai indítékúnak tartott támadás után egy hónappal lemondott házelnöki tisztségéről.

A gyanúsított, David DePape ellen többek között betörés, gyilkossági kísérlet, testi sértés és emberrablás kísérlete miatt emeltek vádat. DePape ártatlannak vallotta magát.

DePape-et azzal vádolják, hogy október 28-án hajnali 2 óra előtt kalapáccsal betört a Pelosiék házába. A támadó felment az emeletre, ahol a 82 éves Paul Pelosi aludt, és felébresztette, azt követelve, hogy „Hol van Nancy?”

A decemberi bírósági meghallgatáson az ügyészek új bizonyítékokat mutattak be az ügyben – köztük a rendőrségi testkamerás felvételeket és Paul Pelosi 911-es hívását. Az akkor bemutatott felvételeket hozták most nyilvánosságra.

#Külföld#paul pelosi#Nancy Pelosi#kalapács

Címlapról ajánljuk