Külföld

14 évesnek adta ki magát és megpróbált beiratkozni az iskolába egy pedofil

rtl.hurtl.hu

2023. január 26. 21:24

Több álprofilt is létrehozott a közösségi médiában, hogy kapcsolatba léphessen az áldozataival. 

A 21 éves Anthony Lonsdale egyenruhát viselve jelent meg egy iskolában, és megpróbált beiratkozni diákként, hogy találkozzon egy tinédzser lánnyal, akit a közösségi médián keresztül szedett fel – írja az Independent

Lonsdale hamis profilokat hozott létre a Snapchaten, az Instagramon és a WhatsAppon. Mindig álnevet használt, többek között egy Tia nevű tinilánynak adta ki magát.

Miután csevegett egy lánnyal, arra biztatta őt, hogy legyen a barátja a 12 éves bátyjának, Sam-nek is (ezt a profilt szintén ő hozta létre). Miután Sam több héten keresztül intim üzeneteket küldött a lánynak, szexuális jellegű fotókat is küldött neki. 

A bíróságon kiderült, hogy Lonsdale megpróbált beiratkozni egy ilkestoni iskolába is, ahol diáknak öltözve próbált találkozni a fiatal áldozatával.

Miután a férfi lebukott és riasztották miatta a rendőrséget, azonosították két másik nottinghamshire-i lányt is, akikkel Lonsdale hamis neveket használva vette fel a kapcsolatot. Lonsdale a különböző fiókokból üzent, illetlen képeket küldött, és cserébe fényképeket kért.

A férfi fiatal lánynak álcázta magát, hogy az egyik tinédzserrel találkozhasson egy McDonald's étteremben – a lány később letiltotta, de Lonsdale egy másik, hamis fiókról felvette vele a kapcsolatot, mondván, öngyilkosságot kísérelt meg a tettei miatt. Később tizenéves lánynak öltözve ment el Nottinghamshire-be, hogy a parkban találkozzon egy tizennégy éves lánnyal. Őt (és az anyját) megpróbálta meggyőzni, hogy hadd maradjon éjszakára, arra hivatkozva, hogy nincs pénze hazajutni. 

Lonsdale-t tavaly márciusban letartóztatták és óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de továbbra is folytatta a tinilányok zaklatását és meztelen képek küldését.

Az északnyugat-londoni Wembleyben élő Lonsdale nyolc rendbeli szexuális zaklatást és gyermekekről készült szexuális tartalmú képek birtoklását ismerte el.

Múlt csütörtökön hét év börtönbüntetést kapott, de szexuális károkozás megelőzésére vonatkozó végzést és ötéves távoltartási végzést is hozott a bíróság, hogy Lonsdale ne léphessen kapcsolatba az áldozatokkal.

Sophie Draycott nyomozó elmondta, hihetetlen, hogy Lonsdale milyen messzire ment: több hamis személyiséget is létrehozott a közösségi médiában, hogy bizalmat építsen ki az áldozatokkal, és még azt is megpróbálta elérni, hogy az egyik tinédzserrel egy iskolába iratkozzon be.

„Az ehhez hasonló viselkedés tűrhetetlen, és szeretném elismerni a fiatal lányok bátorságát, akik a nyomozás során együttműködtek velünk. Ennek eredményeképpen Lonsdale-nek most szembe kell néznie tettei következményeivel” – tette hozzá.

Nyitókép: Rafa Jodar / Getty Images

#Külföld#pedofil#pedofília#börtön#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk