Az orosz médiában arról beszéltek, hogy a Dunára dobnának először atomotEgy tévéműsorban arról beszéltek, pontosan hol kéne először bevetni taktikai atomfegyvert.
Külföld

Az orosz médiában arról beszéltek, hogy a Dunára dobnának először atomot

Dévai LászlóDévai László

2023. január 24. 14:20

Egy tévéműsorban arról beszéltek, pontosan hol kéne először bevetni taktikai atomfegyvert.

Az orosz fősodratú médiában már rendszeres téma az, hogy miként kellene nukleáris fegyvert bevetni a Nyugat ellen. Egy orosz tévéműsorban a meghívott szakértő azt mondta, hogy az első csapást leginkább a Dunára kellene mérni, írja a 24.hu Anton Gerasenko, az ukrán belügyminisztérium tanácsadójának Twitter-bejegyzése alapján. Az orosz tévében szakértőnek nevezett férfinek Vladimir Szolojov orosz állami propagandista először úgy tette fel a kérdést, hogy érdemes-e első alkalommal gyárakat és az infrastruktúrát támadni, mire a szakértő azt felete: inkább a Dunát kellene célba venni.

A Dunán rengeteg hajó van, nagy hajók, nem kéne először inkább a Dunára lecsapni?

– kérdezett vissza a férfi, aki azt nem mondta el, hogy a folyó mely szakaszát kellene támadni. Szolovjov erre azt javasolta, hogy a Dnyepper infrastruktúráját támadják: „nem kellenek hidak a Dnyeperre, nem kellene semmilyen vasúti kapcsolat sem, ami Ukrajnát összeköti a Nyugattal. A propagandista szerint ugyanis el kellene vágniuk azt az utánpótlást, amit az ukránok kapnak. 

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#atom#duna#támadás#szakértő

Címlapról ajánljuk