Külföld

Tavaly már kórházba juttatták a Bukarestben kocogó nőt a kóbor kutyák, most halálra marcangolták

rtl.hurtl.hu

2023. január 21. 16:08

Egy 43 éves természetvédő mérnök az áldozat.

Kóbor kutyák támadtak meg egy kocogó nőt Bukarestben. A 43 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni rajta – írja a Maszol a bukaresti rendőr-főkapitányságra hivatkozva.

Az áldozatot Bukarest VI. kerületében egy tó partján támadta meg a kutyafalka. Nem ez volt az első eset, hogy a nőre kóbor kutyák támadták. Tavaly áprilisban 20 kutya rontott neki ugyanazon a környéken, akkor súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A második támadáskor nem volt a közelben senki. Az esetet távolról észlelte ugyan egy szemtanú, de mire odaért, már nem találta életben a nőt.

A Hotnews.ro hírportál szerint a 43 éves, nagybányai születésű, egy bukaresti kutatóintézetben mérnökként dolgozó, környezetvédelmi doktori címmel is rendelkező Ana Oros Daraban rendszeresen sportolt, a bukaresti hegymászóklub aktív tagja volt, ugyanakkor elkötelezett természetjáróként több környezetvédő projektben – egyebek mellett a Verespatak megmentéséért szervezett maratonfutások megszervezésében – is szerepet vállalt.

Gabriela Firea családügyi miniszter, Bukarest korábbi szociáldemokrata főpolgármestere a 2020-ban megválasztott új városvezetést tette felelőssé a tragédiáért. Facebook-bejegyzésében azt írta: nem lehet véletlen, hogy – miután tíz évig nem történtek hasonló tragédiák – 2023-ban ismét falkákba verődött gazdátlan kutyák terrorizálják Bukarest egyes elhanyagolt részeit. Firea azzal vádolta a főpolgármesteri hivatal állatvédelmi felügyeletét (ASPA), hogy már nem viszi menhelyre, hanem másutt szabadon engedi a lakossági bejelentések nyomán begyűjtött gazdátlan állatokat.

Nyitókép: Pexels.com, Lucas Pezeta (illusztráció)

#Külföld#kutya#kóbor kutya#bukarest#halálos támadás#Baleset-bűnügy

Címlapról ajánljuk