Külföld

Kiengedték a kórházból a tanárt, akire a hatéves diákja lőtt rá Amerikában

rtl.hurtl.hu

2023. január 20. 8:51

A kisfiú családja sajnálja az esetet, de azt állítják, hogy a fegyver biztonságos volt.

Először adott ki közleményt annak a 6 éves kisfiúnak a családja, aki lelőtte a tanárát egy Newport News-i általános iskolában, írja a CNN. A család feltehetően pont akkorra időzítette a nyilatkozattételt, amikor kiengedték a kórházból az incidensben megsérült tanárnőt.

A családtagok elmondták, hogy imádkoznak a pedagógus teljes gyógyulásáért, az esetet pedig „elképzelhetetlen tragédiának” nevezték. A nyilatkozat épp ugyanazon a napon érkezett, amikor a hatóságok bejelentették, hogy Abby Zwernert, kiengedték a kórházból. A 25 éves tanárnőt a mellkasán érte a lövés, a golyó áthaladt az egyik  kézfején is, közölte Newport News rendőrfőnöke, Steve Drew az incidens után.

A közleményben a család azt írja, hogy a fegyver ki volt biztosítva és a gyereket általában egy családtag elkíséri az iskolába. Az említett napon ugyanakkor ez nem így történt. A közlemény további részében azt írják, hogy a gyermekük fogyatékkal élő, ezért volt vele mindig egy kísérő, az ominózus napon azonban ezt nem tudták megoldani.

Ezt életünk végéig bánni fogjuk.

– olvasható a nyilatkozatban.

A rendőrfőnök szerint a fegyvert legálisan vásárolta a gyermek édesanyja, aki ellen a nyomozás végén vádat emelhetnek. A virginiai törvények szerint vétségnek minősül, ha egy felnőtt úgy hagy megtöltött, éles lőfegyvert, hogy ahhoz hozzáférhet egy 14. életévét be nem töltött kiskorú.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#tanár#lövés#diák#fegyver#

Címlapról ajánljuk