Külföld

Egy utas azt állítja, hogy HIV-fertőzött lett, miután megerőszakolta egy tengerjáró hajó személyzetének egy tagja

rtl.hurtl.hu

2023. január 20. 16:56

Nem ez az első ilyen per a társaság életében.

Egy nő azt állítja, hogy HIV-fertőzést kapott a Princess Cruises egyik hajóján, miután a személyzet egyik tagja megerőszakolta – derül ki a társaság ellen indított új perből. 

Az Insider azt írja, hogy a perben meg nem nevezett nő a Princess Cruises hajótársasághoz tartozó Sky Princess fedélzetén tartózkodott, amikor egy művészeti galéria alkalmazottja megszólította és meghívta őt egy közelgő aukcióra – áll a kaliforniai szövetségi bíróságon január 3-án benyújtott perben. Az alkalmazottat a perben csak Aleksander néven azonosítják, mert a nő úgy emlékszik, hogy ez a név volt a férfi névtábláján.

Napokkal a meghívás után a nő elment az aukcióra, ám a bírósági dokumentumok szerint – mivel egész nap alkoholt fogyasztott – láthatóan ittas volt, a falnak ütközött és nem tudott teljesen lábra állni.

A nő azt állítja, hogy az árverés után Aleksander elkérte a nevét és a kabinszámát. A nő megadta neki az adatokat, mert azt hitte, hogy a férfi segít neki a hajón megfelelő programokat találni. Korábban ugyanis elmagyarázta Aleksandernek, hogy csalódott, amiért a Princess Cruises nem kínál elegendő tevékenységet az ő korosztályának, a húszas éveik végén járó embereknek. 

Az aukció után Aleksander felhívta a nőt, és megkérte, hogy találkozzon vele újra a művészeti galériában. Mivel a nő részeg volt, és kevés vele egykorú ember volt a hajón, beleegyezett a találkozóba, ám akkor a férfi újabb italt adott neki és elkezdett közeledni felé. Ekkor a férfi állítólag megfogta a nő fenekét, majd a galériáról kilépve egy szekrénybe lökte és megerőszakolta a nőt – áll a perben. A férfi kezdetben használt óvszert, ám az az erőszak során lecsúszott, a kereset szerint a nő ennek következtében HIV-fertőzést kapott. 

Az eset után a nő kerülte a művészeti galériát és félelmet érzett. „Arra koncentráltam, hogy az utazás hátralévő részét mentális ködben, zsibbadtan vészeljem át, mert csapdába estem a fedélzeten, amíg a hajóút véget nem ért” – nyilatkozta a nő az ügyvédjén keresztül.

A Princess Cruises nem válaszolt az Insider megkeresésére. A perben alperesként megnevezett Park West Gallery ügyvédje elmondta, hogy az aukciós cég vizsgálja a vádakat. Ő egyébként úgy reagált, hogy jelenleg semmilyen bizonyíték nincs a panaszban szereplő állítások alátámasztására. 

Nem ez az első eset, hogy a Princessnek perrel kell szembenéznie egy utas miatt, aki azt állítja, hogy a személyzet egyik tagja megerőszakolta.

2019-ben egy másik ismeretlen nő perelte be a hajótársaságot, azt állítva, hogy miután az egész napot ivással töltötte, a legénység egyik tagja megerőszakolta. A nő azt állította, hogy a részegség miatt nem volt képes beleegyezni az aktusba. Az ügyet 2020-ban nem nyilvános feltételek mellett rendezték.

Nyitókép: Alfredo Martinez/Getty Images

#Külföld#tengerjáró#princess cruises#hajó#nemi erőszak#hiv-fertőzés#per#hiv

Címlapról ajánljuk