Külföld

24 napig sodródott a tengeren, ketchupon élt túl

rtl.hurtl.hu

2023. január 20. 9:28

Egy karib-tengeri sziget kikötőjében javította vitorláshajóját, amikor a rosszra fordult időjárás miatt kisodródott a nyílt vízre. 

A kolumbiai haditengerészet mentett meg egy 47 éves dominikai férfit, aki 24 napon át sodródott irányíthatatlanul a Karib-tengeren vitorláshajójával – jelentette a nemzetközi sajtó. Elvis Francois elmondta, mindössze ketchupon, fokhagymaporon és leveskockákon élte túl a majdnem négy héten át tartó megpróbáltatást. Emellett egy ruhadarabbal gyűjtött magának esővizet.

A férfi a kimentése után elmondta, hogy éppen javításokat végezett decemberben a hajóján St Martin szigetének egyik kikötőjében, amikor hirtelen rosszra fordult az időjárás, és az áramlatok a nyílt tengerre sodorták ki.

Hívtam a barátaimat, és ők is próbáltak hívni engem, de nem volt térerő. Nem tudtam más csinálni, csak ülni és várni.

Francois elmondta, fogalma sem volt arról, hogy merre lehet, a hajót nem tudta irányítani, és volt, amikor már kezdte feladni a reményt. Többször is próbált segítséget kérni közelben haladó hajóktól, de nem járt sikerrel. Végül egy repülőről vették észre, és a hajóra írt angol Help (segítség) felirat volt az, ami miatt sikerült kimenteni.


A repülő legénysége értesítette róla a kolumbiai haditengerészetet, ami egy kereskedelmi hajó segítségével mentette ki a vízből. Hajója a tengeren maradt.

Nyitókép: Armada de Colombia

#Külföld#hajó#tenger#elveszve#mentés#karib-tenger#kolumbia

Címlapról ajánljuk