Putyin pátriárkája szerint Oroszország elpusztításának minden vágya a világ végét jelentenéKirill pátriárka szerint néhány őrült azt képzeli, hogy Oroszország legyőzhető.
Külföld

Putyin pátriárkája szerint Oroszország elpusztításának minden vágya a világ végét jelentené

rtl.hurtl.hu

2023. január 19. 18:07

Kirill pátriárka szerint néhány őrült azt képzeli, hogy Oroszország legyőzhető.

Miután Dmitrij Medvegyev, volt orosz elnök és miniszterelnök szerint nukleáris háború következhet, ha Oroszország veszít Ukrajnában, Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája is megszólalt a témában és a világ végéről prédikált.

Vlagyimir Putyin kedvenc egyházi vezetője azt mondta a hívei előtt Moszkvában a 444.hu szerint, hogy „ma nagyon nagy veszély fenyegeti a világot, hazánkat és az egész emberiséget, 

mert néhány őrült ember úgy képzeli, hogy a nagy orosz hatalom, aminek erős fegyverei vannak, amit nagyon erős emberek laknak, akiket nemzedékről nemzedékre mindig a győzelemre motiváltak,


akik soha nem adták meg magukat egyetlen ellenségnek sem, akik mindig győztesen kerültek ki, hogy a jelenlegi körülmények között vagy legyőzhetők – vagy ahogy most mondják – átformálhatók”.

Hozzátette: imádkozunk az Úrhoz, hogy tanítsa meg ezeket az őrülteket, és segítsen nekik megérteni, hogy Oroszország elpusztításának minden vágya a világ végét jelentené.

Nyitókép: Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája. Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

#Külföld#kirill pátriárka#oroszország#Dmitrij Medvegyev#vlagyimir putyin#nukleáris háború#világvége

Címlapról ajánljuk