Külföld

Meghalt az ukrán belügyminiszter: óvodánál zuhant le egy helikopter Kijevnél, 18 halott, köztük három gyerek

rtl.hurtl.hu

2023. január 18. 8:40

Az óvoda nyitva volt, és teli volt gyerekekkel, amikor a helikopter lezuhant. 

Helikopterbalesetben meghalt az ukrán belügyminiszter és helyettese, miután az őket szállító gép lezuhant egy óvoda közelében a Kijev közelében található Brovari városában – közölték az ukrán hatóságok.

A szerda reggel történt balesetben legalább 8 ember halt meg, köztük három gyerek - közölte délelőtt Kijev régió kormányzója. Elmondása szerint 29 ember szállítottak kórházba, akik közül 15-en gyerekek voltak. Az óvoda nyitva volt, és gyerek voltak benne, amikor a helikopter odazuhant.

Az ukrán belügyminisztériumot lefejező helikopterbaleset helyszínén készült fotókat és videókat ide kattintva tudja megnézni. 

Kilenc halálos áldozat a helikopteren volt. Köztük volt Denisz Monasztirszij ukrán belügyminiszter mellett a miniszter helyettese, és a belügyminisztérium államtitkára is – közölte az ukrán rendőrség. 

A helikopteren lévő emberek közül senki sem élte túl az esetet.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a helikopter mitől zuhant le. A helikopter egy Eurocopter  EC225 Super Puma típusú gép volt - közölte a CNN egyik producere, aki a helyszínen látta a roncsok között a helikopter útmutatóját. 

Nyitókép: Twitter /NEXTA

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#óvoda#helikopter#baleset

Címlapról ajánljuk