Külföld

Letartóztattak egy „Őrült” nevű embert, mert előkészített egy nagyon félresikerült neonáci bankrablást

rtl.hurtl.hu

2023. január 17. 13:48

Az SS Forgatókönyv-céh terve csúnyán meghiúsult.

Letartóztattak egy Őrült nevű embert (polgári név: Brian Tierney) mert két neonáci barátjával együtt egy SS Forgatókönyv-céh nevű csoportba tömörült, és forgatókönyvírás álcája alatt tervezte meg, hogy kirabolt egy bankot New Yorkban, írja a Vice.

Az eset jegyzőkönyvéből kiderül, hogy a „fehér felsőbbrendőség elmélete, az antiszemitizmus, valamint a nácibarát ideológiák szerepet játszhattak a férfiak elhatározásában, hogy kiraboljanak egy bankot”. A fegyveres rablást január 6-án hajtották volna végre, a bankot is megfigyelték, menekülőutat is terveztek.

Végül azért dőlt kútba az évszázad bűnténye, mert az egyik férfit félreállították a rendőrök, és golyóálló mellényt, valamint egy fegyvert is találták nála. De a kocsiban volt egy napló is, amiben részletesen leírta a bankrablás tervét.

Így, vagy úgy, de beteljesítem a sorsomat. És ennek érdekében merész lépéseket kell tennem. Már van egy tervem arra, hogyan kezdődjön mindez

– írta a naplóban. Innentől viszonylag egyszerű volt megtalálni a többi reménybeli bankrablót. Az Őrült ártatlannak vallotta magát. A három vádlottra akár öt év börtön is várhat.

Nyitókép: Telegram

#Külföld#bankrablás#neonáci#new york#rendőrség#börtön

Címlapról ajánljuk