Külföld

Húsz éven keresztül bántalmazott, sanyargatott, erőszakolt nőket a kegyetlen rendőrtiszt

rtl.hurtl.hu

2023. január 16. 14:45

David Carricket letartóztatásakor felfüggesztették a szolgálatból a londoni rendőrségnél.

A Met Police egy tisztje, David Carrick beismerte, hogy sorozatos nemi erőszaktevő volt – írja a BBC és a Guardian

A fegyveres tiszt arra használta a szerepét, hogy félelmet keltsen áldozataiban. Carrick 12 nő ellen elkövetett több tucatnyi nemi erőszakot és szexuális bűncselekményt ismert be.

A 48 éves rendőr, aki néhány áldozatával társkereső oldalakon ismerkedett meg, 49 bűncselekményben vallotta magát bűnösnek, ezeket az elmúlt 20 évben követte el. 

A Met bocsánatot kért, miután kiderült, hogy Carrick 2000 és 2021 között kilenc eset, köztük nemi erőszakkal kapcsolatos vádak miatt került a rendőrség látókörébe: 

nyolc esetben Carrick a gyanú szerint nőkre támadt, ám hivatalos vizsgálatok soha nem zajlottak, mert a nők végül vagy nem tettek panaszt, vagy visszavonták az együttműködési szándékukat a rendőrséggel. 

Barbara Gray rendőrfőnök-helyettes, a Met egyik vezetője azt mondta: „Észre kellett volna vennünk a bántalmazó viselkedésmintáját, és mivel nem tettük, elszalasztottuk a lehetőséget, hogy eltávolítsuk őt a szervezetből. Őszintén sajnáljuk, hogy az, hogy Carrick továbbra is rendőrként léphetett fel, meghosszabbíthatta az áldozatai szenvedését.”

A férfi többek között azzal fenyegette a nőket, hogy hiába jelentkeznének a rendőrségen, úgyse hinnének nekik, ő ugyanis magas rangú tagja az állománynak. Carrick válogatott eszközökkel alázta meg és bántalmazta a megtámadott nőket, többeket bezárt például a lakásában lévő lépcső alatti tárolóhelyiségbe, ahol meztelenül, a sötétben kellett órákat tölteniük.

A Stevenage-ből származó Carrick megszabta, hogy a nők mit viseljenek, mit egyenek, hol aludjanak, és néhány nőt még attól is eltiltott, hogy a saját gyermekeivel beszéljen.

A férfit 2021 októberében tartóztatták le, ekkor függesztették fel a szolgálat alól is. 

A főügyész szerint az idő előrehaladtával Carrick egyre súlyosabba bűncselekményeket követett el, mert ahogy felbátorodott, azt hitte, hogy megúszhatja.

Nyitókép: Hertfordshire Police

#Külföld#david carrick#brit#rendőr#rendőrség#erőszak#nemi erőszak#met police

Címlapról ajánljuk