Hét órán keresztül alig foglalkoztak vele a kórházban – szörnyű fájdalmak között halt meg a 37 éves édesanyaSzörnyű fájdalmak között halt meg egy háromgyermekes kanadai anyuka egy új-skóciai kórházban, miután szilveszterkor közel hét órán át várakozott orvosi segítségre a sürgősségi osztályon. Megözvegyült férje válaszokat követel.
Külföld

Hét órán keresztül alig foglalkoztak vele a kórházban – szörnyű fájdalmak között halt meg a 37 éves édesanya

rtl.hurtl.hu

2023. január 12. 11:14

Szörnyű fájdalmak között halt meg egy háromgyermekes kanadai anyuka egy új-skóciai kórházban, miután szilveszterkor közel hét órán át várakozott orvosi segítségre a sürgősségi osztályon. Megözvegyült férje válaszokat követel.

A férj, Gunther Holthoff elmondása szerint a 37 éves nő, Allison december 31-én reggel gyomorrontásra panaszkodott – írta meg a New York Post. A nap folyamán olyan súlyos lett az állapota, hogy a padlón fetrengett a fájdalomtól.

A férj bevitte az amhersti Cumberland Regionális Egészségügyi Központba, ahová nem sokkal 11 óra után érkeztek meg. Ekkor már olyan fájdalmai voltak a nőnek, hogy képtelen volt járni, ezért férje a hátán vitte be az épületbe, majd kerekesszéket kaptak.

Vizelet- és vérmintákat vettek tőle, a súlyos fájdalmakkal küzdő nőnek azonban a váróteremben kellett volna várakoznia, de annyira rosszul volt, hogy magzatpózban a földön feküdt. A biztonsági őrök hoztak neki néhány takarót, hogy betakarják, és egy pohár vizet.

Holthoff szerint ekkor kezdte el a felesége azt mondani neki, hogy úgy érzi, haldoklik.

Délután 3 órakor a házaspárt végül bevezették egy vizsgálószobába, ahol további vérmintákat vettek a nőtől. A férfi azt mesélte, ötször ment el az ápolói pulthoz, hogy jelezze, felesége egyre rosszabbul érzi magát.

Közel hét órával azután, hogy Holthoffék beértek a kórházba, este 6 óra körül, Allison sikoltozni kezdett a fájdalomtól és segítségért könyörgött. Ekkor bejött egy nővér, és megállapította, hogy a nő pulzusa magas, a vérnyomása pedig alacsony.

Ezután minden gyorsan történt 

– mondta a férj, visszaemlékezése szerint ez volt az első pillanat, amikor úgy érezte, komolyan veszik őket. Allison infúziót és fájdalomcsillapítót kapott, majd további vizsgálatokat végeztek el rajta.

Nem sokkal ezután azonban leállt a nő szíve, a férj szerint háromszor is újraélesztették. Az orvos ekkor mondta el neki, hogy a CT szerint Allisonnak belső vérzése van, de a vérzés pontos helyét nem tudják meghatározni, ezért úgy döntöttek, nem műtik meg a nőt.

Egy százalék esélyük volt arra, hogy műtéttel életben tartsák, akkor már nem sok esély volt arra, hogy valaha is normális élete legyen 

– mondta összetörve a férj.

Miután a férj és három gyermeke végső búcsút vett Allisontól, este fél 12 körül hivatalosan is halottnak nyilvánították, mintegy 12 órával azután, hogy megérkeztek a kórházba. Több mint egy héttel a tragédia után, még mindig nem tudni, pontosan mibe halt bele a nő, a férj viszont válaszokat vár.

Nyitókép: Getty

#Külföld#skócia#kórház#anyuka#ellátás#egészségügy#halál

Címlapról ajánljuk