Külföld

Richard Branson az éjszaka közepén a konyhájában találta a mezítláb álldogáló Elon Muskot

rtl.hurtl.hu

2023. január 9. 6:24

Alvó gyermekét dédelgette Musk. 

Richard Branson milliárdos vállalkozó érdekes részleteket árult el Elon Muskkal való kapcsolatáról – derült ki a Sunday Times cikkéből, amit a SkyNews szemlézett. A két üzletemberben nemcsak a gazdagság, hanem az űr iránti érdeklődés (és űripari befektetéseik) is közös vonás. Míg Branson a Virgin Atlatic nevű cégével, addig Musk a SpaceX-szel hódítaná meg a világűrt.

Branson visszaemlékezése szerint egy alkalommal az éjszaka közepén konyhájában találta Muskot, aki mezítláb álldogált ott, kezében  X Æ A-12 nevű gyermekével. Branson szerint Musk minden bizonnyal azért látogatta meg, hogy sok sikert kívánjon neki a Virgin Galactic indulása előtt. Branson, illetve a Virgin Galactic turistákat visznek az űr szélére.

Elon úgy döntött, hogy meglep minket

– mondta a lapnak, hozzátéve: szerinte Musk éjszakai állat, nappal pihen. A szokatlan látogatás alkalmával főztek egy kanna teát, és kiültek a csillagok alá beszélgetni. Mindez nagyjából hajnali fél háromkor történhetett. 

Két órával korábban ébredtem, mint kellett volna, és kiugrottam az ágyból, aztán igazából rájöttem, hogy rosszul számoltam az időt, de addigra már ébren voltam

– indokolta meg, hogy miért ment a konyhába a szokatlan órában. Muskot és csecsemőjét Richard Branson egyik családtagja engedte be.

Musk később Bransonnal együtt nézte meg, ahogyan a közeli, új-mexikói helyszínről magasba emelkedik a Virgin Galactic űrturisztikai járata, és eléri az űr szélét – kilenc nappal megelőzve Jeff Bezos Blue Origin nevű projektjét. 

Richard Branson először barátja, a Google társalapítójaként is ismert Larry Page esküvőjén találkozott Elon Muskkal. A menyegzőt Branson karibi magánszigetén tartották.

Nyitókép: Jordan Vonderhaar / Bloomberg via Getty Images

#Külföld#Richard Branson#elon musk#konyha#spacex#Virgin Galactic

Címlapról ajánljuk