Külföld

Harry szerint a „veszélyes Kamilla” szivárogtatott a családról a sajtónak

rtl.hurtl.hu

2023. január 9. 13:57

A herceg és a bátyja arra kérte Károlyt, hogy ne vegye feleségül Kamillát. 

Pattanásig feszült a helyzet a királyi család tájékán: Harry herceg kedden megjelenő könyvéből egyre több dolgot válogat ki a sajtó (Spanyolországban már hamarabb megjelent, így több külföldi lap is megvette és lefordította a könyvet). 

A herceg a megjelenés apropóján több interjút is adott, amelyben súlyos vádak hangzottak el: a CBS 60 Minutes című műsorának vasárnap nyilatkozva például azzal vádolta Kamilla királynét, Károly hitvesét, hogy „imázsának rehabilitálására” irányuló kampánya részeként történeteket szivárogtatott ki a családról a brit médiának – írja a CNN.

Elmondta, hogy „egy ideje” nem beszélt bátyjával, Vilmos herceggel és apjával, III. Károly királlyal, és hozzátette, hogy „a labda nagyon is az ő térfelükön van”, amikor a kibékülés lehetőségéről kérdezték.

Egy későbbi interjúban, amelyet az ABC Good Morning America című műsorának adott hétfőn, Harry azt is megosztotta, hogy „hosszú idő” telt el azóta, hogy beszélt Kamillával, a mostohaanyjával.

„A családom minden tagját szeretem a nézeteltérések ellenére is, így amikor találkozom vele, abszolút kellemesen viselkedünk egymással” – mondta. „Ő a mostohaanyám, de nem úgy tekintek rá, mint egy gonosz mostohára. Olyasvalakit látok benne, aki beházasodott ebbe az intézménybe, és mindent megtett, amit csak tudott, hogy a saját hírnevét és a saját megítélését javítsa.”

A Buckingham-palota többször is visszautasította, hogy kommentálja Harry herceg hamarosan megjelenő memoárjának tartalmát. 

A CBS műsorában Harry herceg arról is beszélt, hogy mind ő, mind a bátyja arra kérte a királyt, hogy ne vegye feleségül Kamillát. „Nem tartottuk szükségesnek. Úgy gondoltuk, hogy több kárt okozna, mint hasznot” – mondta Harry, majd hozzátette, hogy végül megbarátkoztak az ötlettel, mert azt akarták, hogy az apjuk boldog legyen, és azt látták, hogy Kamillával boldog. 

Nyitókép: Vilmos walesi herceg, brit trónörökös és öccse, Harry herceg a nagyanyjuk, II. Erzsébet brit királynő koporsóját kísérik. Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

#Külföld#harry herceg#kamilla hercegnő#kamilla királyné#spare#könyv#szivárogtatás#királyi család

Címlapról ajánljuk