Külföld

Amnesztiát kapott Putyintól a férfi, aki kalapáccsal verte agyon a saját nagymamáját

rtl.hurtl.hu

2023. január 7. 14:12

A férfi hat hónapot töltött a fronton. A hírek szerint korábban Raszkolnyikov módszerével ölte meg a saját nagyanyját.

Megkegyelmezett Vlagyimir Putyin egy brutális nagymamagyilkosnak, miután az illető harcolt az orosz-ukrán háborúban – írja a Mirror.

A 36 éves Dmitrij Karjagin tizennégy és fél év börtönt kapott, amiért megölte 87 éves nagymamáját, de Putyinnak köszönhetően most szabad ember lehet.

Karjagin nagymamája, Zoya Anastasenko II. világháborús veterán volt. A férfi 2014-ben arra kényszerítette az idős nőt, hogy adja el a lakását, majd agyonverte egy kalapáccsal, mint a Bűn és bűnhődésben Raszkolnyikov az öregasszonyt. Ezek után magához vette a pénzt, a nagymamája maradványait pedig egy garázsban rejtette el – a rendőrség ezt csak egy évvel később találta meg. 

Karjagint a Mirror szerint most háborús hősként ünneplik, amiért csatlakozott a Kreml-barát Wagner magánhadsereghez a börtönben a „Harcolj Putyinért” program keretében, és hat hónapig szolgált a fronton. A férfit most szabadlábra helyezik, mert az ellene szóló ítéletet semmissé tették. 

A börtönben a programhoz csatlakozó férfiak a kritikusok szerint Putyin ágyútöltelékei: úgy vélik, az orosz elnök most kétségbeesetten próbál különböző foglyokat szabadon engedni, hogy visszakerüljenek az utcára, és harcoljanak. Így az elkövetkező hetekben és hónapokban gyilkosok, erőszaktevők, rablók, pénzügyi bűnözők, gengszterek és drogkereskedők százait engedheti vissza Putyin a társadalomba – miután letöltötték szolgálati idejüket.

Az Agenstvo.News beszámolója szerint Karjagin jelenleg Anapa üdülőhelyen van, ahol a sebesülése után rehabilitáción vesz részt. Nemrég azt posztolta, hogy „hamarosan hazatér”.

Karjagin és a többi szabadlábra helyezhető személy szabadon bocsátását a Wagner főnöke, Jevgenyij Prigozsin, Putyin közeli bizalmasa felügyelte.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#vlagyimir putyin#oroszország#kalapács#gyilkosság#rabok#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk