Külföld

Letartóztatták az iráni sztárséfet, miután fasírtreceptet posztolt a darabokra kaszabolt tábornok halálának évfordulóján

rtl.hurtl.hu

2023. január 6. 13:28

Azt nem árulták el, hogy miért tartják fogva, de nehéz másra gondolni.

Az iráni tüntetéshullám nyomában az ország hatóságai legutóbb egy népszerű influenszer-szakácsot tartóztattak le – írja az AFP emberi jogi szervezetek tájékoztatása nyomán. Az Instagramon 2,7 millió követővel bíró Navab Ebrahimi fogva tartásának okát nem közölték.

A férfi többek közt azzal vált népszerűvé, hogy hagyományos perzsa ételek könnyű elkészítését mutatja be videóiban. Követői arra hívták fel a figyelmet, hogy letartóztatása napján épp egy fasírtreceptet tett közzé, ez pedig egybeesett Kászem Szolejmáni tábornok halálának harmadik évfordulójával.

A Forradalmi Gárda parancsnokát egy amerikai Reaper drónnal ölték meg: az eszköz által kibocsátott, rendkívül pontosan célozható „nindzsabomba” nem robban, hanem éles pengékkel kaszabolja darabokra áldozatait. Erre utalva a rezsimmel ellenséges irániak körében már hagyománnyá vált, hogy Szolejmáni halálának évfordulóján fasírtról posztolnak képeket.

#Külföld#irán#fasírt#tábornok#reaper#drón#letartóztatás

Címlapról ajánljuk