Külföld

Meghalt Ken Block, a YouTube-sztár raliversenyző

rtl.hurtl.hu

2023. január 3. 5:45

Motorosszánnal szenvedett balesetet. 

Meghalt Ken Block amerikai autóversenyző, aki látványos YouTube-videóval vált az egész világon ismertté. Az 55 éves raliversenyző motorosszán-balesetben vesztette életét – közölte csapata, a Hoonigan Racing.

A baleset az amerikai Utah államban található Wasatch megyében történt. A helyi rendőrség közlése szerint Block egy meredek lejtőn haladt, amikor a szán felborult és ráesett. Közleményük szerint a helyszínen belehalt sérüléseibe. Block egy társasággal motorosszánkózott, de a baleset idején egyedül volt.

Az 1967-ben született Block a DC Shoes amerikai sportruházati cég társalapítója, 2005-ben kezdett ralikarrierbe, és első versenyévében az év újoncának választották az amerikai nemzeti ralibajnokságban. Később a WRC rali-világbajnokságban is szerepelt.

YouTube-sztár

Block 2008-ban kezdett el videókat készíteni a YouTube-ra. Ezekben veszélyes mutatványokat mutat be, jellemzően kiépített pályákon. A Gymkhana nevű sorozat egyes darabjai több tízmilliós nézettséget értek el, a San Franciscóban felvett videót pedig több mint százmilliószor nézték meg. 

 

 

Nyitókép: Paulo Oliveira / DPI / NurPhoto via Getty Images

 

#Külföld#Ken Block#halálhír#autó#autósport#rali#youtuber#gyász

Címlapról ajánljuk