Külföld

Elugrott a Burger Kingbe, majd elbocsátották – 7 millió forintnyi kártérítést kapott a BMW alkalmazottja

rtl.hurtl.hu

2022. december 29. 20:27

Nem szólt senkinek, hogy elmegy.

Ryan Parkinson, a BMW oxfordi gyárának összeszerelő munkása éhes lett túlóra közben, ezért úgy döntött, hogy felpattan a robogójára és elhajt a közeli Burger Kingbe, hogy vacsorát szerezzen magának – írja a MailOnline

A későbbi jelentésből kiderült, hogy felettese átnézte az összes mellékhelyiséget, dohányzót és raktárat is az eltűnt kolléga után kutatva, hogy egy esetleges tűzriadónál tisztában legyen azzal, hogy az épületben tartózkodik-e Parkinson. 

Mivel nem találták sehol, és Parkinson nem szólt senkinek a távozásáról, ezért miután visszatért a munkahelyére, felettese egyből elküldte őt a vállalattól.

Parkinson fellebbezett az elbocsátása ellen, igazat is adtak neki, de nem sokkal azután, hogy visszatért az állásába, újra összetűzésbe került a főnökével: ezúttal azért, mert munkaidő alatt kiment az autójához, hogy bekapjon pár szendvicset. Ennek következtében másodjára, immár véglegesen kirúgták a cégtől.

A színes bőrű Parkinson ezután panaszt nyújtott be a munkaügyi hivatalnál, ahol elmondta, hogy szerinte faji alapon történő megkülönböztetés és alaptalan bosszú vezérelte a munkáltatóját mindkét elbocsátásnál. Az ügy tárgyalása során a férfi azt állította, hogy a BMW menedzsere folyton próbálta őt lejáratni és bajba keverni a bőrszíne miatt.

A munkaügyi bíróság bár elvetette a faji megkülönböztetésről szóló vádpontokat, így is 16 ezer font – nagyjából hétmillió forintos – kártérítést ítéltek Parkinsonnak.

A férfival készült interjú itt tekinthető meg:

Nyitókép: Jasper Talk/Youtube

#Külföld#bmw#alkalmazott#gyár#oxford#fekete#rasszizmus#kártérítés#elbocsájtás

Címlapról ajánljuk