Külföld

A lányáról készült „obszcén” videó miatt lincseltek meg egy katonát

rtl.hurtl.hu

2022. december 27. 10:39

A videót a 15 éves lány barátja készítette, majd az interneten kezdte terjeszteni a közösségi oldalakon. 

Botokkal és sarlókkal vert agyon egy 42 éves katonát egy család hét tagja Indiában, a férfi 15 éves lányáról készült, az indiai sajtóban „obszcénként” jellemezett videó kapcsán kialakult vita miatt. A hatóságok öt férfit és két nőt tartoztattak le a lincselés miatt.

A kérdéses videót a 15 éves lány egyik fiú osztálytársa készítette, akivel együtt járt. A helyi sajtó az nem közölte, hogy a felvételen pontosan mit lehetett látni. A hatóságok közlése szerint a videót széles körben megosztották a közösségi oldalakon.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint Melaji Vaghela a feleségével és egyik fiával szombaton ment el a fiúhoz, hogy kérdőre vonják a videó miatt, és a felvétel letörlését követeljék. A háznál azonban a fiú hét rokona támadt rájuk, botokkal és sarlóval.

Az indiai sajtóban „lincselésként” jellemzett esetben a katona olyan súlyos sérüléseket szenvedett a fején és a testén, hogy nem élte túl a támadást. Fia és felesége szintén kórházba került.

A hatóságok már másnap letartóztattak hét ember, akiket a támadással vádolnak, köztük két nőt. Az áldozat felesége a helyi sajtónak azt mondta, hogy a támadók már vártak rájuk, és „előre eltervezett gyilkosságként” jellemezte az esetet. A hatóságok egyebek mellett gyilkosság, gyilkossági kísérlet és zavargás vádjával indítottak eljárást ellenük.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

 

#Külföld#india#lincselés#gyilkosság#emberölés#virál videó#Videó#katona

Címlapról ajánljuk