Külföld

Tizenéves lányok szúrtak le egy hajléktalanszállón élő férfit Torontóban

rtl.hurtl.hu

2022. december 21. 20:20

Nem tudni, hogyan és miért verődtek össze, de másokba is beleköthettek.

Nyolc tizenéves lányt gyanúsítanak azzal, hogy szombaton éjjel megöltek egy 59 éves férfit Toronto belvárosában – írja a BBC. A rendőrség szerint a 13 és 16 év közötti elkövetők feltehetően az internetről ismerték egymást, és a támadás napján találkozhattak először személyesen. A gyilkosság helyszínének közelében fogták el őket már vasárnap, nem sokkal éjfél után.

Az áldozat egy hajléktalanszállón élt, de a torontói rendőrség nyomozója, Terry Browne őrmester sajtótájékoztatóján azt mondta, nem feltétlenül nevezné hajléktalannak a férfit, mert támogató családja van a környéken, „inkább csak balszerencse érte mostanában”.

A nyomozó szerint a lányok szóváltást követően késelték meg a férfit, akit azért támadhattak meg, mert azt látták, hogy alkohol van nála. A járókelők hívták a mentőket, miután megtalálták a megkéselt férfit. Súlyos sérülésekkel vitték kórházba, ahol nem sokkal később életét vesztette.

A rendőrség szerint az elkövetők nem alkottak „bandát”, a város különböző részeiről érkeztek, és egyelőre nem tudni, hogyan és miért találkoztak. A lányok közül háromnak már voltak korábbi rendőrségi ügyei.

Egy közeli hajléktalanszállón élő nő a kanadai közmédiának azt mondta, hogy a lányok tőle próbáltak alkoholt szerezni, a férfi pedig őt próbálta védeni. „Nem tudom, hogy volt-e náluk kés vagy valami. Megijedtem” – mondta a nő, aki elmenekült ezután.

Az elkövetők a karácsonyt biztosan börtönben töltik, december 29-én állítják őket bíróság elé. Hárman közülük 13 évesek, másik három lány 14 éves, kettő pedig 16. A nyomozók szerint a gyilkosság éjszakáján másokkal is összetűzésekbe keveredhettek.

Nyitókép (illusztráció): Laurent Hamels / PhotoAlto Agency RF Collections / Getty Images

 

#Külföld#gyilkosság#kanada#toronto#késelés

Címlapról ajánljuk