Külföld

Emberi tévedésből kiengedték a börtönből, nem sokkal később gyilkolt

rtl.hurtl.hu

2022. december 19. 9:09

Egy földön fekvő 21 éves fiatalt lőtt agyon az amerikai férfi egy benzinkútnál.

Emberölés vádjával indítottak eljárást egy húszéves amerikai fiatal ellen, aki azután lőtt agyon egy embert, hogy tévedésből kiengedték a börtönből – jelentette a helyi sajtó. A beszámolók szerint a 21 éves Andrew Combs egy benzinkútnál halt meg, miután megpróbálta megakadályozni, hogy kirabolják az egyik barátját.

A rendőrség közlése szerint Combs egy háromfős társasággal szólalkozott össze az Ohio állambeli Columbus város egyik benzinkútján, és egyiküket védekezésből megütötte. Ezután kilökték az ajtón, ahol a földön terült el. A rendőrség közlése szerint mindhárom gyanúsított fegyvert vett elő, és egyikük lelőtte a fiatalt. A térfigyelő kamerák felvételeiből kiderült, hogy a lövést David Johnson adta le, aki ellen körözést adtak ki emberölés miatt.

A férfit december elején „emberi tévedésből” engedték ki a börtönből – közölték a hatóságok. Johnsont – két másik emberrel együtt – egyéves fia halála miatt vették korábban őrizetbe. A kisgyerek fentanil túladagolásban halt meg. Johnson ellen nem szándékos emberölés és egy sor másik vádpont alapján indítottak eljárást a kisfia halála miatt. Emellett még egy másik emberölés miatt is vádakat emeltek ellene.

A benzinkúton lelőtt áldozatára úgy emlékeztek ismerősei, mint akinek aranyszíve volt, és mindenkivel barátságos volt. Combs pár hónappal korábban tudta meg, hogy apa lesz, és anyja elmondása szerint alig várta, hogy megházasodjon.


Nyitókép: A gyilkosság helyszíne.  Fotó: ABC6

 

#Külföld#gyilkosság#emberölés#rab#börtön#tévedés#hiba#benzinkút

Címlapról ajánljuk